Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Scenbloggen

Gävle: globalt nedfall

Det regnar kallt och doften från kafferosteriet och pappersmassefabriken hänger lite sur över Gävle och Teaterbiennalen.

All världens kritikerkolleger ser Turteaterns Ferdydurke efter Gombrowiczs första roman. Och nja, romanen har den franska kollegan både läst och sett bättre på scenen i Frankrike. Vidare till Suzanne Ostens uppsättning för Göteborgs Stadsteater av Lorcas Publiken: inte ett dugg provocerande!  

Andra är gripna av Man ska ju vara två, om ensamma män på  landsbygden från Norrbottensteatern. Detta känns igen. Och två herrar från Kameroun är helt betagna av Birgitta Egerbladhs vackra Shakespeare-kollage i gasklockan, Kom ta min hand. Allt är inte surt nedfall.   

Margareta Sörenson