Sarp Yesil

Enligt uppgifter: Mauler tillbaka i december

Alexander Gustafsson är knäskadad och tvingas ge upp matchen mot Jon Jones. Vilket hårt slag. Inte bara mot The Mauler men också mot hela teamet runt honom som jobbat mot samma mål under så lång tid. Knäproblemen ska heller inte vara något nytt, utan en mindre skada som förvärrats under flera månader. Enligt uppgifter ska Gustafsson ha känt av det hela redan i samband med matchen mot Jimi Manuwa i London tidigare i mars.

I tisdags, när träningsdosen började stegra inför viktiga titelmatchen, så förvärrades smärtan i knät och Gustafsson hade till och med svårt att stödja sig på den. Dagen därpå, i går morse, fick han beskedet av läkaren att knät med hög sannolikhet kommer gå helt sönder (över 90 %) under träningen fram till matchen. Och visst fanns det diskussioner om att vila knät, tränare lite annorlunda och ta en chansning. Men om något hade inträffat senare, t.ex. en vecka innan match, så hade allt varit mycket, mycket svårare att lösa. Nu kan Alexander operera sitt knä i lugn och ro och komma tillbaka starkare.

Vad jag hört från källor ska han kunna vara redo för fajt i december om allt går som det ska. Och när han är tillbaka blir det en match om titeln, mot vinnaren mellan Jon Jones och nye utmanaren Daniel Cormier.