Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Samir Badran

Jag hade sjuk scenskräck – ställde mig framför 3 miljoner människor och sjöng

Hej!

Skärmavbild 2016-01-26 kl. 21.26.58

Scenskräck!
Jag kommer ihåg när jag gick i skolan och hatade att ställa mig framför min klass och prata. Vart helt jävla skakis såfort någon nämnde föreläsning och kunde knappt få fram ett ord.
Jag hade sjuk scenskräck. Minns en gång när jag hade engelska och min lärare fick hålla mig i handen och att jag svettades och skakade så mycket så att jag inte ens kunde hålla i mina papper.
Jag fick en applåd av min klass som tyckte jag varit duktig som pallade igenom hela föreläsningen.

Om två veckor jag ska stå på scen framför 3.000.000 människor med en publik på 30.000-50.000 personer.
Jag är inte nervös överhuvudtaget.

Jag har slutat bry mig. Jag skäms inte över något längre. Alltså klart man känner att hjärtat pumpar lite och att man får adrenalin när man ser all publik på melodifestivalen, men det är bara kul nu.

Skärmavbild 2016-01-26 kl. 21.31.22

Jag kom till en punkt någongång för kanske 7 eller 8 år sen då jag insåg att ingenting spelar faktiskt någon roll. En vacker dag kommer jag endå dö så varför i helvete ska jag bry mig om jag gör bort mig. Att behöva tänka och oroa sig över grejer, det kan jag göra i mitt nästa liv. Nu vill jag leva. Jag antar att man bara har ett liv? så då får jag ta vara på allt det har att ge.

Nu blir jag inte nervös även att jag skulle hålla tal för hela världen.

Jag vet faktiskt inte vad som har hänt, men fan, det är rätt skönt.
Jag har aldrig varit en blyg person utan bara haft den där jävla omtalade scenskräcken.
Det är något man får tänka bort.

Vet inte om den funkar för alla men att tänka om jag gör bort mig, ”vad gör det om 100 år?”
Vad gör det ens imorgon? Det är inte så att folk går och grubblar över att man har gjort bort sig. Det glöms bort efter 5 minuter.

När jag ställde mig på scenen på melodifestivalen förra året hade jag enbart spelat på klubbar och haft kanske 20-30 framträdanden innan men aldrig framför så många. Det gick väl inte 100%. Men värre än så kunde det inte bli, jag hade gjort något som jag verkligen aldrig trodde jag skulle göra – Att ställa mig på en scen med en låt jag inte tyckte jättemycket om, och utan träning, kunde knappt texten – och detta, utan att bli nervös haha =)

Skärmavbild 2016-01-26 kl. 21.29.54

Efter det har vi haft ett hundratals spelningar runt om i hela sverige. Ibland har vi 3-4 spelningar på en och samma dag.

Här kan ni se ett rätt skönt uppträdande. Har dock laddat upp det tidigare men nu får ni se det igen.