Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Samir Badran

Tack SJ – för en riktigt dålig resa.

Tjena, jag anser inte att jag alltid har 100% rätt i alla lägen och kanske inte nu heller. Men det jag var med om idag bara för att resa hem var ett helvete som jag verkligen inte vill vara med om igen. Jag pendlar ganska ofta mellan Linköping och Stockholm oftast med bil men då och då tar jag tåg, precis som idag.

Skärmavbild 2015-05-28 kl. 18.51.01

Allafall, jag kom fram till T-centralen i Stockholm och såg att det fanns flera tåg som gick till Linköping. Men ett av tågen skulle gå lite snabbare så jag tänkte att jag väntar lite extra för att ta det tåget. När det börja närma sig fråga jag en av de personer som jobbar på SJ angående tågtider och vart mitt tåg gick ifrån och då svara hon snabbt: ”AMEN TJENA, nyaaa grannen.. hehe =)” Vilket var trevligt, vi bodde tydligen grannar på söder. Allafall skitsamma… Hon hjälpte mig och sa att jag skulle ställa mig på spår 10 och sa även att det inte gjorde något att jag inte hade någon biljett då jag kunde köpa direkt på tåget. (Hon var jättetrevlig)
Jag tänkte att det var ju assmidigt så jag ställde mig och väntade på mitt tåg på spår 10 som sedan byttes till spår 11.

När jag ska gå på tåget passar jag på att fråga en ‘konduktör’ som står utanför om jag kunde köpa en biljett direkt av honom eftersom jag inte visste vart jag skulle sätta mig på tåget. Då svarar han.. Tyvärr, det är fullt på tåget, du kommer inte med.

-OKEJ?!? VA!?!?! Men jag pratade med en av de andra personerna som jobbar i ”informationen” och dom sa att jag kunde köpa biljett direkt på tåget och att allt var lugnt, dom nämnde inget om att de skulle vara fullt? 

”Du kommer inte med… Du får vänta på nästa tåg och kolla om det finns platser där”

– MEN SKOJAR DU MED MIG? jag har suttit och väntat jättelänge nu, jag måste med tåget, jag har viktiga grejer att göra, jag betalar ju vad det kostar, jag kan stå upp hela resan? Snälla?

”Nej, du kommer inte med… Om något händer på resan så är det mitt ansvar”

/&#€(/Q#&)/#Q(€()/... ÅH!

Jag sket i vad han sa och gick på endå, blev så sur och jag ville verkligen hem (vet att man kanske inte gör så men jag ville HEM) orkade inte heller stå kvar och skrika mitt på perongen. När jag står på tåget kommer dom fram och ska se biljett, vilket jag betalar… Kostade då självklart extra (Totalt 860kr) för en enkelresa, helt jävla galet.. men jag orkade inte bli sur mer utan betalade och log. Sen gick jag ut i en av vagnarna och ser till min stora förvåning att det är MASSOR LEDIGA PLATSER!!!! Fullt??? WTF?!
Inte nog med det, jag missar min morsa som sitter och väntar på mig på centralen eftersom tåget är 1h försenat.

Åhhhhh.. SJ, ibland asså.

Skärmavbild 2015-05-28 kl. 18.50.49