Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Tankarna utåt för en stund, även på julafton

Det är julafton och det regnar och är tandläkarväder och jag vet, jag vet, jag vet, det är en dag då vi tänker inåt och inte utåt, en dag då vi helst av allt vill vara med de som räknas och det ska vi också vara. Om vi kan.
Men sedan, när vi ätit och gett varandra gåvor och skrattat och är varma i hjärtat skulle det vara vackert och på något sätt väldigt fint om vi tänkte på de fängslade journalisterna i Etiopien, Martin Schibbye och Johan Persson.
Som alltså dömts för terrorbrott.
Och vi kan också tänka på vad den svenska regeringen gör, hur dess tysta diplomati fungerar och vad vår utrikesminister Carl Bildt och hans egna personliga förfarande och moraliska ställningstagande i och med Lundin Oil har betytt och betyder i hela situationen.
Det är julafton och det regnar och det är tandläkarväder.
Och till slut hittade jag en av årets vackraste sånger.
Nog låter det lite som Damien Rice?
God jul!