Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Ronny Nilssons vinnarinstinkt

Avslutningsmiddag på semestern och Ronny var både nöjd och missnöjd. Han hade kvällen innan sett hur det varit prisutdelning på scenen. Det tävlas en hel del varje dag och det är luftgevärsskytte och pingisturneringar och på kvällen är det alltså prisutdelning. Ronny såg detta och tänkte att han ville upp på scenen och ta emot pris.
Han såg sin chans i pingisturneringen.
Och lottningen var på hans sida.
I semifinalen fick han nämligen möta Olle, 7 år.
Sitt barnbarn.
Olle höll jämna steg med morfar Ronny fram till 9-9. Sedan gick morfar ifrån och vann med 11-9.
Olle frågade pappa Svante efter matchen om vuxna verkligen ska göra sitt bästa mot barn och Svante visste inte riktigt vad han skulle svara sin son.
”Äh, jag såg ju att du stod och kollade så att jag skötte mig, Svante, men jag ville så gärna vinna den där pingisturneringen” förklarade Ronny sin seger mot sitt barnbarn.
Jag tyckte att han gjorde rätt, det är lika bra att lära barnen livets hårda skola direkt.
I finalen ledde Ronny sedan mot en defensivt skicklig grek – ”han stod ju vid det där pingisbordet hela dagarna!”, sa Ronny – med 9-4, men tappade sju raka poäng och förlorade med 11-9. Anledningen till tappet var tydligen skilda uppfattningar om en poäng. Ronny menade att han ledde med 10-4, greken menade att det stod 9-4 och fick rätt och det fick Ronny att tappa humöret och nästan lämna bordet.
Men Ronny kunde sedan tämligen snabbt glömma finalförlusten. För när det vankades bingo drog han in tre raka segrar och vann tre flaskor champagne. Men behöll bara den ena, det räckte liksom.
Så nu satt han vid middagsbordet och var både nöjd och missnöjd.
Vi andra var i princip enbart nöjda. Nöjda med semesterveckan vid Amadores-stranden på Gran Canaria.
Fantastisk mat på ett härligt hotell. Och till det briljant väder!
Vid den här tiden på året kan vädret på Kanarieöarna vara en smula lynnigt. Växlande molnighet, blåsigt – men vi har haft sol, sol och ännu mer sol och om det dykt upp moln har de hållit sig ifrån solen och liksom glidit i väg åt sidan.
Lagringen av sol kan behövas.
Nu återvänder vi till Sverige.
Och där dröjer det tre, fyra månader innan vi ser solen i igen.
I bästa fall.