Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Riktiga män

Barometerns ledarsida raljerade en smula över min medverkan i Geflematchen. Och skrev att jag ”ville visa att ett brutet okben i ansiktet inte stoppar en riktig karl. Och om jag hade varit boxare hade jag blivit avstängd i minst två månader efter en stjärnsmäll – och ”boxare har ungefär samma hjärnor som fotbollsspelare”.
Kan man förresten ha ungefär samma hjärnor? Är inte det ett syftningsfel? Ja, ja, Barometern skriver vidare att jag såg så lite genom masken att jag trodde att jag var på en addition för musikalen Fantomen på operan. ”Rydström klagade på fantomsmärtor när slutsignalen gick.”
Fyndigt!
Men jag är långt ifrån någon som tycker att det är viktigt att vara en riktig karl. Vad en riktig karl nu är för något. Jag är tämligen blödig av mig och när jag kom in på sjukhuset med det pajade okbenet var det inte direkt så att jag sa åt sjukhuspersonalen att de skulle trycka tillbaka okbenet utan bedövning. Jag gnydde som en fågelunge, ”det gör ont” och slängde mig över bedövningen.
Att jag lirade så snabbt efter operationen berodde på att möjligheten uppenbarade sig. Men det var ju Nannes beslut. Jag sa bara att jag inte kände mig rädd eller orolig på planen och sedan var resten upp till Nanne.
Det var ingen macho-grej. Jag ville bara spela fotboll och vara en del av Kalmar FF.
Punkt.

Och apropå riktiga karlar.
Allt beror ju på vad man jämför med. Martin Melin twittrade efter matchen att poliserna på hans station tyckte att jag var en riktig man – så en viss poäng hade kanske Barometerns ledarsida trots allt…
Men det finns riktiga män och så finns det MÄN.
Och de som spelar rugby är det sistnämnda.
Det känns som om de bryter okbenet i varenda närkamp. Men fortsätter. Utan löjliga hjälmar.
Jonah Lomu hade jag velat ha i mitt lag alla dagar i veckan. Kolla in det här klippet. Vilken kraft, vilken genombrottsförmåga, vilken kontroll.
Och hade Sebastien Chabal dykt upp i KFF hade jag direkt lämnat ifrån mig kaptensbindeln.

Titta här, här och här.