Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Starkt av Tobias Hysén

Jag har åkt den här vägen så många gånger. Från Kalmar, genom Blekinge, på väg till Skåne och nästan alltid för att spela fotboll.
Vid närmare eftertanke – när jag åkt någonstans i Sverige som någorlunda vuxen har det ofta varit för att spela fotboll.
Förr om åren, i början av 1990-talet, var det oändliga dagsturer till Göteborg och matcher i Söderettan. Nästan alla lag i serien kom från Göteborg med omnejd.
Numera åker vi alltid dagen innan, bor på hotell, gottar oss, tränar lätt på matchdagen och det är ett upplägg jag trivs med.
Och jag trivs med livet i bussen.
Med att lyssna på musik, dricka kaffe, läsa och sova och jag gör allt det där riktigt bra.
Så bra att när vi mötte Lilleström i Roayl League 2005 och skulle flyga till Oslo önskade jag att vi hade åkt buss istället.
Nu passerar vi Kristianstad och Vilanfältet och jag tänker på pojklagsturneringen jag lirade där 1986 och om någon då hade sagt att jag skulle spela fotboll 2011 hade jag nog inte trott vederbörande.
Men man tror så mycket när man är yngre.
Det viktiga är att inte isolera sig i principer och ställningstagande. Att visserligen tro på någonting – för annars kan man tro på vad som helst – men att våga vara följsam och smidig i sina åsikter.
Och apropå åsikter. Tobias Hysén visar i och med förlängningen av sitt kontrakt med Blåvitt att han vet vem han är och vad han vill. Och inte gör saker för att andra tycker att han ska göra det.
På Expressen.se säger han:
-Jag tjänar bra mycket mer än många andra och pengarna har aldrig varit det viktigaste ändå. Blåvitt har lovat mig att satsa på att komma högst upp i tabellen. Där hör en klubb som IFK Göteborg hemma, säger Tobias Hysén.

Andra, mindre följsamma, hade resonerat annorlunda. Kul att sådana som Tobias Hysén finns.