Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Många trivs i Kalmar – flytta hit, vettja

Ledarsidan i min tidning, Barometern, gör vad den kan för att hitta kritiska infallsvinklar mot kommunens styre och det är säkert bra och utvecklande och tvingar Johan Persson och de andra att vara på tårna – även om jag givetvis utgår från att Persson & co drivs av andra krafter än att vara Barometern till lags – men det blir också lite komiskt och roligt för Ulf Wickbom tar i så förtvivlat. Han erkänner att han gillar Johan Persson, att mycket är bra, men ändå är det, på något sätt, inte tillräckligt bra. För det kunde ju ha varit så mycket bättre, tycks Wickbom resonera.
 
Vilket i grunden bara handlar om att Johan Persson tillhör fel parti.
Sedan kritiseras kommunen för att man den gångna helgen försökte ”mörklägga” vattenläckan. Och ledarsidan skriver om ”den stora panik som uppstår när rykten börja komma i svang”.

Eh, nu ska vi kanske lugna ner oss och försöka inta rätt proportioner. Panik över rykten? Nja, det var det väl aldrig i närheten av.

Kommunen valde tydligen att hålla på informationen eftersom man befarade att folk skulle bunkra vatten och därmed göra slut på det snabbare än vad som var nödvändigt. Det handlade alltså inte om att försöka låtsas som om ingenting hade hänt, det handlade snarare om att fördröja de negativa effekterna.
Och själv vaknade jag på lördagsmorgonen, fick ett sms från en polare – helt utan panik! – och gick sedan in på Kalmar Kommuns hemsida; där jag resten av dagen fick information om händelseförloppet. Och snart fanns det en vattentank att hämta vatten ur.
Jag tycker det fungerade tämligen bra och väldigt paniklöst.

Lite längre in i tidningen skriver vi (Barometern) om en undersökning som Statistiska centralbyrån gjort. Och i den svarar 94 procent att de är nöjda med Kalmar som helhet och lika stor andel kan rekommendera vänner och bekanta att flytta hit.

Hyfsade siffror. Och det tyder på att vi är flera som inte riktigt känner igen oss i Ulf Wickboms ständiga kritik.

Och apropå samhället. Det här är bra och viktigt!