Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Det finns alltid någon som står ovanför oss i näringskedjan

Gud, gud, gud far genom mitt huvud. Orden, som jag använde som en besvärjelse när jag inte riktigt kan tro på det som jag ser. Jag brukar aldrig, ALDRIG, bry mig om väderleksrapporter och jag är kvar i det där, när jag nu ser domedagsrubriker om kyla och snö tror jag givetvis inte på det. Sedan tittar jag på termometern – 20 minusgrader! – och så kliver jag utanför min dörr och får gräva mig fram genom all snö.

Så gud, gud, gud, far genom mitt huvud när jag skottar och skottar och jag skyller på snön när jag kommer några minuter sen till tennismatchen mot Stefan, men han är van och tycker jag nästan är tidig och när vi är klara och vi inser att bastun inte är på funderar jag en kort stund på det faktum att stockholmshockeyn tycks ha liknande problem som fotbollen, men på hur annorlunda det skildras.

När fotbollen får en dödsdom över sig skildras hockeyproblemen nästan med förvåning och liksom i förbifarten. I dagens Barometern får gårdagens derbybråk en liten, liten notis med rubriken ”Stökigt derby” och sedan några rader:

Onsdagens derby mellan AIK och Djurgården avbröts flera gånger, bland annat på grund av läktarbråk. Djurgården vann till slut med 3-1.

Så hade det inte sett ut om det var bråk på en match mellan AIK och DIF i fotboll.

Fast jag är kanske orättvis. Läser Expressen och Magnus Nyström går tämligen hårt fram.

Men jag lämnade hockeyn i tanken och funderade på det här med träning, nu läser jag allt oftare om crossfit och cirkelträning och om att använda sin kropp som motstånd och jag gillar det där, men jag gillar många olika träningsformer och vill kunna blanda, men i förrgår stack jag ut i snön och löpte loss i trädgården och insåg att man kan göra mycket av lite jag har nämnt Coltings Stenåldersträning, kika här –  och använde Tuvas ringar i gungställningen för att köra en variant av dips och sedan direkt till tvåfotahopp i djup snö och sedan ut på allmänningen och 20 meters ryck och mjölksyran pumpade i låren och igår körde jag ett Greger-inspirerat pass på Nordic och jag börjar göra framsteg, jag blir allt bättre och jag fick till och med en komplimang från en man på gymmet, ”fan, du ser fit ut nu!” och jag smaskade i mig berömmet och läste sedan Marcus Birros julklappstext i Expressen och mådde rätt gott.

Till Henrik Rydström: Aldrig har jag sett en människa dröja så länge när han klär om. Han älskar att gå runt barbröstad. Vilket är begripligt eftersom han är extremt senig och vältränad, som svensk fotbolls Iggy Pop. Därför får han en smal, svart, insydd, sjukt vacker italiensk kostym.

Fast sedan fick jag se det här klippet. Och insåg att det alltid finns någon som är bättre, större, starkare eller värre.

Fast den här killen är ju bisarr!