Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Läggmatch, sa du?

Sportbladet skrev igår om en potentiell läggmatch mellan HIF och Kalmar FF i den sista omgången av Allsvenskan. Erik Israelsson uttalade sig, men sa väl egentligen ingenting som kunde förvanskas till konstigheter eller krigsrubriker. Men det kan misstolkas en smula – Erik sa att vi talat om det inom laget i några veckor, men att vi fick ta den biten senare, om den uppstår, och utifrån det kan man tro att vi pratat om att lägga oss mot HIF om det betyder att de vinner Allsvenskan eftersom – om det är HIF och vi som möts i cupfinalen – det innebär att oavsett hur det går i cupfinalen får vi spela i Europa nästa år.
Men för mig blev omständigheterna inte fullt uppenbara förrän Barometern intervjuade mig igår.

Så något vidare snack inom laget om den eventuella situationen har det inte varit.

Som jag säger i artikeln i Barometern försöker jag undvika att tänka för långt framåt i tiden, jag har haft nog med att förbereda mig för nästa match.  synnerhet när det gick tungt för oss som lag.
 
Man ska inte heller glömma att vi faktiskt fortfarande bara i semifinal i cupen. Och i Allsvenskan återstår två matcher innan vi möter HIF i den sista i omgången. Och Malmö FF kan ju vinna sina tre sista matcher och på så sätt göra den här diskussionen tämligen onödig.

Men oavsett vad – vi i Kalmar FF vill vara ett lag som de andra lagen respekterar och då handlar det om att alltid göra sitt yttersta. Att oavsett omständigheter göra allt man kan för att vinna. Det betyder att vi ämnar gå för vinst i cupsemifinalen mot Hammarby och blir det så att vi får möta HIF i finalen (de har en tuff semifinal mot Mjällby) ämnar vi gå för seger både i allsvenskans sista omgång mot HIF på Olympia OCH i cupfinalen på Fredriksskans.

Det är ju också så att man ska försöka vara på ett sådant sätt som man vill att andra ska vara och om det hade varit motsatta förhållanden, att det var vi som var i MFF:s situation och MFF i vår hade vi ju varit oerhört måna om att MFF inte skulle mygla. Och det kommer ju matcher även nästa år, det kommer ju en allsvenska även nästa år och ett moraliskt tvivelaktigt beteende kan komma tillbaka i nacken snabbare än vad man kan tänka sig.

Det som gör situationen olustig är att vi kan svartmålas om vi nu skulle få stryk av HIF i sista omgången. Och plötsligt har en match där vi är underdogs – vi möter trots allt det lag som varit i toppen av serien hela året på deras hemmaplan – förvandlats till något som vi bara måste vinna, där det inte finns några alternativ.

Med andra ord – vi får avsluta året med fem raka segrar.
Så blir det inget tjafs.