Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Lysande läsning

Ibland väller bra läsning över en och det var en sådan vecka, det var sådana dagar för ett tag sedan. Först in i Marcus Birros senaste roman och jag vet att jag är en smula jävig, men hade jag inte tyckt att det var bra, hade jag inte tyckt att den var storartad hade jag inte skrivit någonting, men nu tycker jag att Att leva och dö som Joe Strummer är bra, att den är storartad och jag har några sidor kvar, men vill dra ut på det, mjölka ut de sista dropparna och sparar dem ett tag till.
 
Och så kom nya Sonic i förra veckan (blir fortfarande lika barnsligt förtjust när jag ser vad det står ovanför mitt namn på omslaget – ”Fotbollshjälte”) och jag låg i badet igår och läste intervjun med Håkan Hellström och hans låtskrivarkompanjon Björn Olsson (som har större inflytande på Håkan Hellströms låtar än vad många tror) och fortsatte med Orup-texten (hans nya låt Född i november är verkligen bra) och jag ville läsa hela tidningen, allt, på en och samma gång.

Och då har jag inte ens öppnat förpackningen till nya Filter.
Det känns nästan bra att vi har en lång bortaresa till Örebro i morgon. Med så mycket bra läsning som väntar kan man knappast klaga på att man behöver åka buss i måååånga timmar.
Apropå läsning – Wastås sambo Ulva berättar att det enda han läser är Jula-katalogen. Den läser han å andra sidan mer noggrant. Han brukar läsa högt ur katalogen för Ulva – ”har du en aning om hur mycket den här kombinerade bultsaxen och sodastreamer med inbyggd luftkonditionering kostar? Gissa? Gissa? Du kan inte ana!”

Ulva suckar och gissar sedan på 579 kronor.

”249 kronor.” 249 spänn!! Det ska inte gå att tillverka det så billigt” vrålar Wastå i falsett.