Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Godtyckliga bedömningar

Ser Champions League och det godtyckliga i domarnas bedömningar blir uppenbar, ser Tottenham undgå att få straff mot sig när Peter Crouch får bollen på handen i det egna straffområdet för att en stund senare tilldömas straff när en Twente-spelare träffas av ett skott på armbågen. De två situationerna är likartade – men straff i det ena fallet och inte straff i det andra. Hade jag varit Twente-spelare hade jag kokat. Den norska domaren som dömer har vi haft i Royal League. Då gjorde han bra ifrån sig.

Jag nämnde det konstiga gräset på Behrn Arena och jag vill bara klargöra en sak – jag skyller inte förlusten på underlaget. Vi är inte ovana vid att spela på konstgräs och vi tränar hela vinterhalvåret på en liknande yta som den i Örebro. Men kontrasterna mellan att spela på naturgräs och konstgräs blir extrema i det här fallet. Och det påverkar matchkvaliteten, passningsspelet och försvarsuppträdandet.

Annars var det dagen efter idag och efter några timmars sömn blev det en fullspäckad dag. Hämta Tuva på dagis, träna lätt på B-plan, sedan Qigong och Tuva hjulade och hjulade och hjulade och däremellan gick hon ner i split och sedan åkte vi till Orienteringsklubben i Smedby, Tuva skulle testa på nybörjarorientering och jag blir alltid imponerad när man ser vilken arbete som sker på gräsrotsnivå i olika idrotter och i olika klubbar – det är ett perspektiv som man som elitspelare ibland glömmer bort – och på kvällen äntrade Tuva och jag bygdegården vid Runvallen på Öland, jag hade lovat Kalmar FF:s gamle sportchef, Torbjörn Bogefors, att hålla ett litet anförande och medan Tuva kollade på tecknad film på min dator pratade jag om media och Kalmar FF.

Efter drack vi kaffe och åt äppelpaj och jag fick veta att R/M:s damer hade säkrat vidare spel i division III i den sista minuten i den sista matchen. Med tio sekunder kvar fick de straff och lagets yngsta spelare – tillika Krille Batongs (ytterback i Kalmar FF som slutade 2003) 15-åriga dotter – fick kliva fram och hon satte straffen och R/M slapp kvala sig kvar i serien.
 
Och medan vi drack kaffe och pratade njöt Tuva av ytorna i bygdegården. Och hjulade och hjulade och hjulade.