Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Dagarna efter

Vi kom hem till Kalmar från AIK-matchen sent på natten eller snarare tidigt på morgonen, runt tresnåret och jag tror att jag somnade först halv fem. Och klev upp några timmar senare och resten av dagen gick som i ett slags töcken.
På träningen var jag inte den ende med sömnbrist och även de som sovit länge kände av sviterna. Emin Nouri vaknade 12.40 av att Abiola ringde och frågade om de skulle käka lunch. Men Emin var tvungen att käka frukost först.
Emin Nouri hade en egen och intern uppgörelse med hela AIK:s bänk under matchen. När Stefan Larsson fick känning i sin vad och klev av bytte Emin till vänsterbackspositionen och vid ett tillfälle, när han skulle kasta ett inkast, började han munhuggas med AIK-bänken. Jag uppfattade inte vad som sades och vem som sa de värsta sakerna, men jag såg att Emin nästan tappade intresse i att kasta det där inkastet och hellre ville ta fajten med AIK:arna. Efter matchen frågade jag Emin vad som hade hänt och han svarade att någon på bänken, han trodde att det var AIK:s sjukgymnast, hade skrikit en massa saker till honom och att han bara bemötte det.
Förresten – Kenny Pavey var nära ett rött kort. Han kom med sulorna och tacklade Paulus i andra halvlek. Givetvis utan att träffa bollen. Martin Hansson blåste frispark och gav Pavey gult kort. Men sa också ”att det var på gränsen till rött”.
Sedan är det ju så att AIK engagerar. Väldigt många tycker saker om AIK och nu när vi slog dem fick jag sms och mejl från glada människor och på förskolan, när jag lämnade Tuva kom några småkillar fram och sa ”bra att ni slog AIK”.
Antar att allt det där sätter ännu mer press på AIK-spelarna. Att veta att så många önskar dem olycka.
Tuva hade fotografering på förskolan och fick välja kläder och sedan ville hon ha två tofsar i håret och jag ansträngde mig och Tuva sprang in till spegeln och tittade och kom tillbaka och sa att det var fint och jag pustade ut.
Än så länge kan jag leva upp till hennes krav.
Senare på dagen packade vi in oss i Tobbes bil och åkte till simhallen i Mönsterås. Jag och Tobbe och tre småtjejer och i Mönsterås strålade vi samman med Petter och hans dotter och det blev fina timmar då vi gottade oss i vattnet och gottade oss med kaffe och barnen gottade sig med chokladbakelser och på kvällen lekte vi svennebanan och dukade upp tacos.