Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Tester, födelsedagar och förlängning av ett kontrakt

På morgonträning var Zlatan tjurig, Tre Kronor hade fått stryk av Slovakien, han muttrade om 14 skott och 4 mål och jag frågade om någon i laget varit en besvikelse och han skrek ”Weinhandl, en katastrof!”, sedan fortsatte Zlatan köra knäböj. Vi andra värmde upp och tvingades sedan plåga oss igenom ett konditionstest – målvakterna slapp springa – och jag tänkte på de där skidåkarna, på hur oroliga de måste vara inför ett lopp för kroppen är svår att lita på, den kan kännas fin, men svika fatalt och så kan det motsatta gälla, att man inte förstår hur man ens ska kunna ta ett steg, men när man väl börjar ta de där stegen kan man inte sluta.

Vi gjorde samma test i januari, jag förklarade då i bloggen att det var en variant av jojo-testet, alltså där man springer mellan två koner – 20 meter mellan dem – och man ska följa en förutbestämd rytm och springer man för snabbt blir man varnad och springer man för långsamt blir man varnad och efter två varningar är man ute och så går det snabbare och snabbare. Varianten vi körde tidigare år, som gick aningen långsammare – var jag mästare på, men nu är det Emin Nouri som är jävligast och han sprang bra idag också, men Jocke Karlsson sprang som om han var besatt av något, som om något själsligt jagade honom och inte gav honom någon ro och han sprang och sprang och vann testet och bland toppnamnen fanns Jocke Karlsson, Emin Nouri, Jimmie Augustsson och så Stefan Larsson och undertecknad.

Så förlängde jag mitt kontrakt med Kalmar FF. Igen. Det blir två år till och för varje år inser jag att det största ansvaret man har gentemot föreningen, som betalar min lön, är att se till att man är i fysiskt toppslag. För bara då kan man bidra på planen. Och det är det man får betalt för. När man var yngre tänkte man inte så mycket på det där, det löste sig av sig själv, trodde man, kost, vila, sömn, återhämtning, det handlar väl om sunt förnuft och det är klart att det gör det, men det gäller också att leva där efter och jag försöker ta fasta på det.
Jag är glad och stolt att Kalmar FF vill förlänga med mig.
Jag tar det verkligen inte för givet.

Och just det – gammelfarfar fyller 35 år idag! Grattis, Tobinho!
Men också Erik Israelsson fyller år idag. Men han vilade från träningen, han är lite småskadad och när jag frågade hur mycket han fyllde sa han ”21, men kroppen är som 37”.

Vi snackar inte så mycket OS i laget. Hockey, ja visst, men inte skidåkning, puckelpist eller curling. Däremot surrades det om Euroleague i fotboll i bastun idag och jag kollade med David Elm hur Shakhtar var och han sa utan omsvep att Fulham-killarna var imponerade över Shakhtar-spelarnas teknik och han förutspådde att de skulle få springa väldigt mycket i returen i Ukraina. Men än så länge tycks Fulham-spelarna springa bra. Ledning med 1-0…

Födelsedagsbarnet tar en gubbig tupplur

Födelsedagsbarnet tar en gubbig tupplur # 2…

Födelsedagsbarnet tar en gubbig tupplur # 3….