Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Regntunga skyar och Lagerbäck till…Nigeria!

 

Jag klär på en sovande Tuva, jag har, för säkerhets skull valt tights, rosa tröja och rosa kjol – allt för att minimera besvikelse när hon väl vaknar – och jag bär ut henne i bilen och jag försöker lindra den där otäcka ”för-tidig-morgon-jag-borde-ligga-i-sängen-och-sova”-känslan och viskar till Tuva – eller är det till mig själv? – att hon kan somna om i bilen och det är regntunga skyar över all snö och när Tuva är hos farmor och farfar och jag i spelarbussen på väg till Borås och träningsmatch mot Elfsborg somnar jag, kudden mot det kalla bussfönstret, kroppen i en märklig ställning och jag vaknar till då och då för att räta på mig, för att vrida på den värkande nacken, men varje gång tar sömnen vid igen, men när jag väl är vaken ser jag byar och städer och på taken till sina hus, till sina samlingslokaler, till sina affärer skottar människor bort den blöttunga snön och vi kör in i Värnamo och börjar leta efter restaurangen som vi ska äta lunch på och vår röda buss med Svenska mästare- och Svenska cupmästare-inskriptionen drar till sig blickar och efter lunchen och kaffet pratar Tobbe och jag om att det känns som Söderettan 1994, då åkte vi alltid matchdagen, oavsett hur långt det var och man vecklade ut kroppen efter timmar i buss och försökte gå ut och göra en bra prestation och vi var rörande överens om att vi hade det bättre idag, när vi alltid åker dagen innan och bor på hotell och får ladda i lugn och ro och www.expressen.se berättar att Lars Lagerbäck är klar som förbundskapten för Nigeria och vi skakar på våra huvuden, kan det verkligen vara sant?, det är sant och jag frågar Abiola Dauda, vår nigerianska anfallare ”why?” och han visar med fingrarna att Lagerbäck får bra betalt, jo, jo, det förstår jag, men hur tänker Nigeria, frågar jag och Abiola svarar att ”de måste ju ha någon”.


Kanske är det en så osannolik kombination att det kommer bli bra?


För Abiola Dauda kommer det emellertid inte förändra något. Lars Lagerbäck har ju aldrig varit på Fredriksskans.