Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

JulaftonDet är julafton, Tuva och jag ska snart göra oss fina och åka till mina föräldrar för julklappar och mat och jag läser i Sportexpressen att Tobias Grahn kan tänka sig att spela i Sverige och att han inte stänger några dörrar och jag säger ofan. I hans position ska han vara ytterst tacksam om det fortfarande finns några dörrar som öppnas åt honom.


Självinsikt, självinsikt, självinsikt, vi brottas alla med svag självinsikt. Vissa dock mer än andra.


Dan före dan var Tuva och jag inbjudna till Tobinhos, men vi fick själva köpa fläskfilén som skulle ätas – ”fast potatis har vi” sa Tobbe nöjt – och först slängde jag in Tuva, sedan åkte jag hem och slog in julklappar till Filippa och Felicia och när jag kom tillbaka till förorten hade barnen redan ätit upp och Sabine satt själv vid bordet. Tobbe jobbade på leklandet och Sabine suckade tungt, ”nu är maten kall” sa hon, men som den arbetarson jag är bekom det mig inte, vi söner av arbetarklassen är inte kräsna, vi äter maten som den är, varm, kall, ljummen, ej tillagad och jag åt och det var gott och sedan kom Tobbe hem och berättade om toaletterna han hade skurat på leklandet och erbjöd mig en femhundring om jag slickade av hans arm och innan jag hann replikera höjde han budet, ”tusing, femtusen, tiotusen?” och sedan sa han att han själv hade gjort det för en femhundring.


Sabine var stressad, ”det är ju uppesittarkväll med Lotta Engberg i Bingolotto, du har väl köpt en bingolott?” frågade hon och tittade fordrande på mig, jag skakade på huvudet och ljög att det inte fanns några när jag handlade fläskfilé, jag vågade inte säga att jag helt frankt hade struntat i det och det blev skumtomtar, chokladpraliner och kaffe framför TV:n och barnen snurrade som blodtörstiga hajar runt bordet, de hade fått span på godiset och snart var de sockerhöga och bjöd på en fantastisk julshow med egenhändigt komponerade julsånger, men plötsligt suckade Sabine djupt, ”vad skådar mitt öga, kan det verkligen vara sant? stönade hon och det var sant, 21.41 skulle Idolvinnaren Erik dyka upp i Bingolotto och Sabines lycka var gjord och sedan fick Felicia syn på E.M.D på TV– jag förbjöd Tuva att säga något positivt om gruppen – och sa att hon önskade att de skulle ringa på dörren och plötsligt kved Sabine igen, ”åh, vad manligt” utbrast hon när Tobbe knäckte en nöt med händerna och hon slängde sig mellan de manliga ytterligheterna – först en idolvinnare utan skäggväxt och sedan hennes egen man, som satt i soffan i trasiga långkalsonger och en jobb-tröja och knäckte nötter.