Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Att vara inne när man kan vara ute

”Fan, du är ju skitlik Skärgårdsdoktorn!”
Samuel Fröler och jag sitter på Harrys, han tar en öl och burgare, jag en caesar-sallad och kaffe och ett FF-fan kommer fram och är trevlig och passionerad, han visar sin snygga tatuering – FF-loggan på bröstet – och efter tio minuters FF-samtal tittar han på Fröler och ser vem han är. Eller åtminstone vem han liknar. Skärgårdsdoktorn!

Fröler är en genuint FF-supporter, hans intresse för Kalmar FF går tillbaka till pojkåren och han höll kvar vid oss även när vi vandrade vår Golgata-vandring och han har aldrig, aldrig försökt dölja sina sympatier och jag minns hur stolta vi var under de där åren, när det var division I- och division II-fotboll, och Samuel Fröler berättade om Kalmar FF, nämnde Kalmar FF eller hade på sig en FF-nål på skjortan i TV-sändningar.

För Tuva är inte Fröler Skärgårdsdoktorn. För Tuva är han Shrek. Samuel Fröler ger ju röst åt Shrek i den svenska versionen av filmen.
Och apropå Shrek.
 
Tuva och jag njuter av snön och kylan, men inte nödvändigtvis ute och vi har en tendens att låta dagen glida iväg, vi planerar saker, men det stannar vid planer och jag antar att det är att ha semester.
Vi sover länge, går sedan och drönar, spelar plockepin eller Mix-Max, äter frukost och det är nästan mörkt när vi väl kommer ut. Och så är vi ute en liten stund som liksom för att checka av på listan, sedan kan vi med gott samvete ta det lugnt inne framför brasan.

Snö och kyla – det är trots allt något rogivande och jag skulle gärna se att vintrarna var på det här sättet. Och slippa det gråa, det blaskiga, det blöta.
Tuva har en youtube-dag och vill att jag letar upp låtar som hon tycker om. Vi lyssnar på Kurt Nilsen och hans vänner i Hallelujah (det var apropå Shrek – låten är ju med i filmen, om än i en sämre version, utförd av Rufus Wainwright) och Tuva förstår ingenting, Kurt Nilsen knockar henne, ”pappa, hur kan han ha en sådan röst när han är så ung!?” och jag har inget bra svar och hon kör låten på repeat och kommer snart fram till att hon är lite kär i han som sjunger precis innan Kurt Nilsen, han med den hesa rösten (Alejandro Fuentes), ”han är söt, fast inte lika söt som du, pappa” och sedan lyssnar vi på With or without you och fortsätter med ett gäng Abba-låtar, Tuva är galen i Mamma Mia och hon förundras över att Benny, Björn, Frida och Agneta en gång varit unga, ”vad fina de var!” och sedan låtsas hon att hon själv är Agneta och jag är någon av de skäggiga farbröderna och mitt i allt det vintriga och juliga vill Tuva tänka på sommaren, hon vill höra I´m yours med Jason Mraz, och nog tänker man på helt andra saker än snö när den låten spelas.

Jag behöver det nu.
Köpte granpynt på Ikea. Billigt och fint. Men man får själv knyta fast trådarna. Det är ett evigt tråcklande!
Grr…..