Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sundance Kid

Kamrat, allt har ett slut, det är i alla fall det de säger. Och även om det finns uppenbara bevis på att det som gäller för andra också gäller för oss tror man på något sätt att det är annorlunda med oss.
Vi skulle ju spela i Kalmar FF för evigt.

Och trots att vi blev äldre och förvånat hajade till när någon viskade ”gubbjävel” inbillade vi oss att vi fortfarande var 18 år och gubbjävlar, det var ju Linkan, PK och Martin Holmberg. Så gamla skulle vi aldrig bli.

Vi visste allt, pojkars övermod, ett farligt vapen var vår blinda tro, det var en gång i ett annat liv, ett annat dom mot ett annat vi.
Hör du mig, hör du mig, hör du mig, allt det här för dig.

Kamrat, allt har ett slut.
De två senaste åren har inte riktigt blivit som vi hade tänkt. Vi skulle kuska Sverige och Europa runt, tillsammans. Ligga tysta på hotellrum och bara bryta tystnaden med en kort diskussion om vem som skulle hämta kaffe, smågnabba om vem som var bäst, förenas i vår längtan efter döttrarna och planera lekland och andra projekt ihop, men dina skador kom emellan, jag fick bo ensam, och när du sedan var frisk och kry blev det som det blev. Och du vet vad jag tycker om det, men det får stanna där. Det är som det är.

Det gjorde lite ont i hjärtat att se er bli avtackade igår. Du, Eklund och Lasse. Som varit en så stor del av min tid i Kalmar FF. Men det fanns inte tid att tycka något just där och då. Att känna vemod eller nostalgi. Det stundade en match som skulle spelas. Och du gick iväg, på löparbanorna, mot vår klack och Wastå och jag skämtade om att du nog hade bråttom för att fixa något på Leklandet, det var därför du gick iväg.

Du är en stolt själ. Som inte ens utan höft var intresserad av att vika ner dig. Likt Sundance Kid och Butch Cassidy ville du hellre försöka skjuta dig ur en omöjlig situation än att tas till fånga.
Det är helt rätt.
De jävlarna ska inte få ta oss.

Allt vi sagt, allt vi gjort blev en sång för dig.
Ambitionen var ett långsamt gift, du höll ut länge, men du föll till sist.
Och jag den svage, jag står ensam kvar. En sista rest av en utdöd art.
Ammunitionen tog slut till sist, nu kan ni kalla mig för Sundance Kid.