Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Finns det verkligen ett ”superskott”?

Vi studsade ut på den gropiga B-planen, det var dags för sista träningen inför HIF-matchen och Giles bröt av den vanliga uppvärmningsrutinen och ändrade joggen från fem minuter till tre minuter och det snurrade i våra huvud, vad händer, vad händer, hur ska vi kunna ställa om mentalt, rutiner är vårt liv, men det gick bättre än vad vi hade trott och sedan nötte vi passningar och när det kommer till bredsidor mellan fem och femton meter är jag topp tre i Sverige. Jag sa det till Tobinho, som var min passningspartner, och han reagerade givetvis instinktivt med att hävda att han ”var bäst i Sverige” och sedan försökte vi sätta varandra i så svåra situationer som möjligt och därmed få den andre att missa och därmed framstå som bättre och därmed vinna.

Sedan blev det kackel i omklädningsrummet. Zlatan, Eklund och Thorbjörnsson härmade olika fotbollskommentatorer. Zlatan och Eklund gjorde en fin variant, om än något raljerande, av lokala Ström/Krusell i Barometerns webb-program Sportklubben, sedan växlade Zlatan till Niklas Fredriksson och började prata med versaler, ”STEVEN GERRARD HAR BOLLEN OCH DET SER HELT OFARLIGT UT, MEN MAN VET ALDRIG OCH DÄR TITTAR GERRARD MOT MOTSTÅNDARNAS MÅL, BLIR DET OCKSÅ MÅL!?” och Thorbjörnsson växlade över till sin gud, Bosse Pettersson på Viasat och Zlatan vrålade att de som var bäst i rutan var ”Strömberg och Birro” och Abiola blandade sig plötsligt i och förklarade att när BP:s Rikard Henriksson kom i bild stängde han av.
Med andra ord, inte helt enkelt att tillfredsställa kräsna fotbollsspelare.

Jag hade utdelning av Fifa 10-spel (tack Martin på EA-games) och det tindrade i killarnas ögon och Erik erbjöd mig att köpa hans ”superskott” för 800 kronor. Tydligen har han redan fått en förfrågan om att sälja det för 600 kronor till en kompis. Lennartsson såg dock skeptisk ut, ”jag tror inte det finns ett superskott” och jag frågade Erik vad superskott var för något. Erik svarade att det involverade en rad knapptryckningar och jag replikerade att jag skulle kolla med Martin på EA-games om det ens fanns ett superskott. ”Om det inte finns något har jag uppfunnit det” sa Erik frankt.

Jag bytte ämne och berättade för Erik om min dröm i natt. Hur jag i drömmen mådde genuint dåligt eftersom Erik tyckte att jag var så elak mot honom. Varför vet jag inte, men kanske för att jag huggit på honom för det ena eller andra.
”Ingen fara, Henke, jag tycker inte så. Men det var fint att höra att du inte är en sådan machoman som man kan tro” svarade Erik.
Även machomän har mjuka hjärtan.