Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Politiska utspel

Jag sa redan i december 2006, angående den nya arenan – som då skulle stå färdig någon gång under 2008 – att jag utgår från att det går åt helvete. Så blir jag inte besviken. Jag har fortfarande samma utgångsvinkel och funderar inte så mycket på hur det blir. Det skulle bara göra mig förbannad. Därför har jag inte heller orkar reta upp mig på Miljöpartisten Jonas Löhn och hans bitvis genomkorkade utspel. Låt mig dock kommentera Löhn lite kort. Han har ju föreslagit att istället för att kommunen ska vara borgenär åt arenan ska medborgarna själva samla ihop 100 miljoner kronor i form av 25 000 kronorsandelar. Var och en ska alltså betala 25 000 kronor. Det tycker Jonas Löhn är en klok och relevant idé, men idag skriver Barometern om resultatet. Två personer har skrivit upp sig på Löhns lista. Jonas Löhn själv och en vän till honom. Då säger Jonas Löhn:


”En tolkning är väl att det inte finns något allmänt intresse. I så fall tycker jag också att kommunens borgen är fel, det verkar inte finnas något intresse från skattebetalarna att stödja en arena.”


 


Men herregud!? Är det en av våra valda politiker som för ett så infantilt resonemang? Och menar Jonas Löhn att vi ska ha samma krav på övriga kommunala beslut – för att kunna bedöma om det finns ett folkligt stöd ska skattebetalarna vara villiga att plocka upp 25 000 kronor ur EGEN FICKA (och det när det REDAN finns ett politiskt beslut på något helt annat!)! Först då kan vi säga att det här vill folket.


Med Löhns krav hade det inte blivit mycket gjort i kommunen.


Match idag. Lite blåsigt. Höstligt. Och med tanke på att det är Blåvitt vi möter kan den här lilla snutten vara på sin plats.