Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Seger mot ryssar

Jodå. Det börjar arta sig.

Idag tog vi oss an samma ryssar som som slog oss i La Manga, men idag var det vi som vann, 2-1 (0-0). Med resultat är det som det är, det säger ibland inte allt och i synnerhet träningsmatcher handlar ofta om andra saker än just resultat.

Samtidigt är förluster, oavsett sammanhang, frätande och segrar, oavsett sammanhang, upplyftande.

Så vi blev upplyfta idag. Även av den spelmässiga insatsen.

Det började emellertid lite trevande och vi hade, precis som i La Manga, problem med deras platsbyten och diagonaltänkande. Men successivt strukturerade vi upp spelat och eftersom de offrade rejält med folk framåt fick vi fina anfallslägen på dem och i halvtid sa Nanne att vi hade 7-2 i avslut. Och då var åtminstone två rena frilägen.

Många saker kändes så långt bra. Våra ytterbackar var virila och spänstiga och framåt fanns det intressanta mönster med Rasmus i en släpande roll och löpvilliga pojkar i Tobias, Mendes och Assis. David och jag klossade centralt och vi vann mycket boll.

Eklund klev av i halvtid, han kände sig överansträngd i en baksida (nu har ryssarna kört slut på två av våra vänsterbackar – i La Manga var det Tobbe och nu alltså Eklund) och Tobbe klev ner som högerback, Stefan flyttade över till vänster medan Augustsson kom in på mittfältet.

Spelat blev mer avvaktande i andra halvlek, båda lagen var trötta och spelat böljande fram och tillbaka. Men vi behärskande det bäst, tog rättvist ledningen när Assis hittade Augustsson och kontrollerade sedan tillställningen. Men från ingenstans kvitterade ryssarna, men med sex minuter kvar satte inbytte Abiola segermålet.

Som sagt, det börjar arta sig.

Ryssarna, som varit på resande fot i över sex veckor, är bra, men idag kunde vi neutralisera dem.

Dynamo Kiev, som möter Valencia i Uefa Cupen i veckan, tränade på planen bredvid och de var ett stort gäng. 33 spelare och, jo, det är sant, 25 ledare. 25!! Man kan ju undra om alla ledare har sysslor att utföra?