Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Att köra vilse

Jag kom knappt ur sängen imorse och det berodde dels på andra halvlek mot ryssarna – böljande spel och enorma förflyttningar för oss mittfältare – och dels på hotellets sängar. Som är hårda. Det gillar inte min rygg. Jag bad därför om en extra madrass, tänkte att jag skulle få en tunnare sak att lägga uppe på min säng, men fick istället en hel bäddmadrass. Så nu ligger jag som prinsessans på ärten, högt, högt upp i luften, men med fortfarande lika hård säng under. Inatt blir det nog därför soffan.

Efter återhämtningsträning med Kjell Svensson var kroppen fit for fight igen, men det passade att få eftermiddagen träningsledig. Tobbe, Lasse och Wastå tog bilen och åkte till Gibraltar, jag tog det lugnt på hotellet och detsamma gjorde Erik och Lennartsson. De vågar sig inte ut på vägarna efter gårdagens vilsekörning. De kom nästan en timme för sent till middagen och det var två vrak som dök upp. Eller, Erik, som hade kört bilen, var ett vrak, Lennartsson var mest förbannad. ”Du borde inte få ha körkort” muttrade han i riktning mot Erik. ”Du fick motorstopp 20 gånger!”

Erik slog ifrån sig., hävdade att även Lennartsson hade kunnat köra fel, men Lennartsson fnös. Tydligen skulle de till ett Supermarcado, körde åt fel håll, kom ut på en motorväg, tvingades igenom två vägtullar, vände om, men hamnade fel igen och var snart nästan nere i Gibraltar. Och allt detta utan sina mobiler. Klart killarna var skakade.

Erik, som förresten fyllde 20 år idag.

En annan som firade bemärkelsedag idag var min kamrat, Tobinho. 34 år.

Men när hotellet bjöd födelsedagsbarnen på varsin tårta var Tobbe fortfarande kvar i Gibraltar och fotograferade apor. Som kapten tog jag dock mitt ansvar och låtsades att det var jag som fyllde år. Och tog hand om tårtan.