Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

På väg

På väg, på väg och det har packats, strukturerats, packats om, planerats och Kjell Svensson har slitit som en galärslav med alla medikament, alla prylar som ska med – det är liggunderlag, gula pinngubbar som ska användas som passiva motståndare på träningarna, aloe vera-dryck, återhämtningsdryck, salvor – och ingen får ha med mer än 20 kilo och hur ska det gå till undrar vi? Fyra par forbollsskor, dubbla uppsättningar träningskläder, ombyten, gympaskor, civila kläder, datorer, böcker, hörlurar, ipod, TV-spel, filmer, sällskapsspel, det väger väldigt mycket mer än 20 kilo och jag försöker portionera ut min packning, Svante Samuelsson får ta min fotboll, Tobbe några böcker och annat smått och gott, men det blir nog mer än maxvikten ändå.

Wastå fick hoppa på sin väska för att kunna stänga den och Lasse ojade sig och ojade sig och undrade om ”vi verkligen ska ha med så här mycket?” när han såg alla träningskläder som var framlagda och väntade på att stuvas ner i hans väska.

Men nu är vi i Malmö för övernattning och imorgon flyger vi till La Manga i Spanien. Tobbe är tämligen nöjd, han fick tag i sina stockar snus, även om det nästan kostade oss en försening. Tio minuter innan samlingen på Fredriksskans beordrade han bilen till Citygross, snuset var tydligen 40 kronor billigare där och Tobbe är en man som vet at många bäckar små snabbt blir till en å.

Filippa fyllde alltså två år igår och jag snikade in mig på familjemiddagen. Filippa var exalterad över alla paket, av Tuva och undertecknad fick hon modellera, men gladast blev hon över glassen som Tobbe hade slagit in i ett paket. ”Glafs, glafs” utbrast hon lyckligt.

Det är de små sakerna som gör det.