Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

En ledig eftermiddag och vad hände? Vi somnade.

Dagen efter match och vi samlades i gymmet. De som spelade matchen mot Lyn dagen innan fick stretcha och göra enkla styrkeövningar, vi andra lyfte lite tyngre saker och vi fick veta att vi ska möta Nordsjälland på måndag. De slog norska Fredrikstad. Vilket innebär att samtliga norska lag – Rosenborg, Staebeck och Fredrikstad förlorade sina matcher.

När styrkeövningarna är klara går jag ner en trappa och byter om, tar på mig den obligatoriska badmössan och lägger mig sedan i en solstol.

La Manga Club har fina faciliteter och under gymmet finns en spaanläggning. Med en stor simbassäng, ångbastu, torrbastu och solstolar som vetter mot de stora glasfönstret. Det blåser ute och det blir extra skönt att sitta här inne och kunna njuta av solen.

Jag sitter en stund på trappstregen som leder ner i vattnet i bassängen, jag sitter där och läser. Går sedan in i ångbastun. Fortsätter läsa. Och mår bra av den fuktiga hettan på min kropp.

Jag skulle kunna sitta så här i oändlighet. Jag behöver inget mer. Min kropp slappnar av, mina tankar saktar ner, allt blir mjukt, skönt.

Sedan går jag in i duschen, smörjer in mig ordentligt och rakar mig sedan omsorgsfullt och nästan rituellt och när jag är klar smörjer jag in mig på nytt och det slår mig att jag borde göra så här varje dag, att det borde ingå i ens dagliga rutiner att simma en stund, basta, raka sig, men var i Kalmar ska man kunna göra det? Till skillnad från Äventyrsbadet är La Manga Club fräscht, vattnet i bassängen är ljummet, det luktar gott i omklädningsrummet, i duscharna och det finns showergel, schampo, balsam och bodylotion i små behållare och samtliga luktar ljuvligt och förstärker känslan av det fräscha.

Jag skulle varit romare i det gamla Romarriket. Jag tror att de hade haft badanläggningar i min smak.

Ledig eftermiddag idag. De flesta började planera för att lämna området, se något nytt, kanske dra i sig en pizza och få omväxling från pastan och tomatsåsen (sjukgymnast Svensson börjar bli orolig för skörbjugg). Wastå, Lasse, Tobinho och jag funderade på hur vi skulle göra. Ta bilen till Cartagena eller Murcia, kanske sätta oss på ett fik? Äh, vi lirar lite TV-spel först, sa jag. Och sedan vill jag vila en timme, sa Lasse. Men sedan sticker vi någonstans, sa Wastå.

Tre timmar senare vaknade jag till, runt omkring mig var det tyst. Tobbe låg och snusade och kollade film på sin dator. Jag gick in till Lasse och Wastå, kanske hade de åkt utan oss. Jag öppnade dörren till deras rum och där låg de och sov en djup sömn.

Till slut tog Tobbe och jag bilen och drog iväg. Mest för att känna att vi gjorde något. Vi åkte för träningsplanerna, jag såg att det var ett damlag som tränade och tyckte att vi skulle dit och kika, det vore onekligen skönt att se åtminstone konturerna av en kvinna efter en vecka omgiven enbart av män, män, män, men Tobbe suckade, ”skillnaden mellan dig och mig, Henke, är att du är intresserad av kvinnor, jag är intresserad av utsikter. Har du åkt den där vägen mellan berggen där borta?” frågade han och när jag sa nej blev han alldeles till sig, ”nu ska du få se på VÄG!” och gasade på.

När vi var tillbaka i huset igen hade Wastå och Lasse förflytta sig från sängen till soffan.

Det är hårt att vara på träningsläger.