Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ingen bloggduell ikväll

Det fungerar ju så här. Jag står och pratar med journalister efter matchen, jag ä arg, förbannad, vill bara sätta mig i bussen och åka hem, men man får bita ihop och göra sitt jobb även sådana dagar.

Och journalisterna frågar om det mesta och frågar givetvis om Henke Larssons kapning. Jag svarar att jag tycker den var ful. Henke Larsson är ovarnad i år, säger någon och jag svarar att det säger väl allt. Men det är inget gnäll, inget lip, det är bara ett konstaterande.

Ibland kan man nämligen lätt få för sig att jag springer ifatt journalister för att få säga min mening, men det är faktiskt inte så. Men får jag frågor svarar jag. På allt.

Och i det här fallet tycker jag inte synd om mig. Ful kapning, ja visst, men det ingår i spelet. Men den påverkade givetvis inte matchutvecklingen.

Sedan kan man konstatera det här: Henke Larsson är löjligt viktig för HIF. Och hur osympatisk han än må vara på planen beundrar jag hans glöd. Herregud, han skrek fram sina lagkamrater igår, han tog ett stort defensivt jobb och han är taktiskt smart och lurar vår backlinje att falla och skapar på så sätt stort utrymme för sig och de sina. Och det är ingen slump att det är Henke Larsson som gör målet – han chansar på allt, även misslyckade skott och då får han också enkla mål på sitt konto.

Det blir ingen bloggduell mellan Fotbollsfrun och undertecknad i Ljungbyholm ikväll. Tuva är febersjuk och jag får vara hemma och kurera henne. Vi skjuter på duellen. Och återkommer med ett nytt datum.