Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Henrik Rydström

Hjalmar Söderberg

Fredag i Kristianstad och jag gav mig ut för att springa, Olof guidade mig behjälpligt, jag sprang förbi Åsum Fure:s fotbollsplan, in på ett gammalt militärområde och väl där körde jag intervaller enligt Kjell Svensson schema. 50 meter, 100 meter, 150 meter och sedan 200 meter och vilan skulle vara dubbelt så lång som jobbet. Men jag tröttnade snart, på att vila alltså, det blev trist och jag kände mig stark, och kortade ner vilan och ökade belastningen.


Efter en dusch stack Olof, jag och barnen in till centrum – Kristianstad är överraskande mysigt, jag förstår att Hjalmar Söderberg huserade här ett tag – käkade pasta på en kanonrestaurang och mellan Tuvas sammanbrott (gårdagens strapatser satte sig på hennes och även mitt humör) njöt vi av solen. Även om det givetvis inte var Kretaklass.


Nu serverar Olof kaffe och nybredda mackor och jag kikar på Youtube-klipp från Sveriges VM-kval 1993. Nostalgi. Kika här.