Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Ingen panik – men vilka lag ska Rögle ha bakom sig?

Fyra raka förluster och en poäng över kvalplats.
Tungt är bara förnamnet.
Men allt är absolut inte nattsvart i Rögle.
Långt därifrån.

Laget har åter igen gått ner sig i en negativ spiral.
Lika lätt som allting blir i medgång, lika svårt blir allting i motgång.
Det kommer bottennapp likt det mot Luleå på torsdagskvällen.
Samtidigt får jag känslan av att det ser värre ut än vad det egentligen är.
Att det skulle kunna vända ganska snabbt om laget bara får lite vind i seglen. Men då krävs förstås att någon tar tag i det och just nu är det tyvärr inte många aspiranter på den rollen i Rögle.

Jag hade ett längre snack med Andreas Lilja i början av veckan, där han bland annat hyllade Timothy Liljegren som en spelare som själv kan vända matcher.
Just den spetsen skriker Rögle efter.
För Rögle är i grund och botten ett hårt arbetande lag med extremt hög moral, allt handlar om att få det att lyfta, då kommer resten komma av sig själv.

Sedan tror jag fortfarande att Rögles plågas av för högt ställda förväntningar från början. Spelarna gick in i säsongen med en tro på att den skulle bli betydligt roligare. Säsongen som nykomling gick riktigt bra och det är förstås helt naturligt att vilja bygga vidare på det och ta ett steg till. Men i den ambitionen glömde Rögle också bort hur svårt det har varit att etablera sig i högsta serien tidigare och hur konkurrenskraftig truppen är sett till de andra lagen i SHL. Om Rögle inte hängt med i snacket om slutspel tror jag att vi också sett en annan attityd eller gnista hos spelarna i motgångarna.

Samtidigt har Anders Eldebrink tagit ner förväntningarna på ett föredömligt sätt under säsongen och spelarna har haft tid att ställa in sig på den nya verkligheten.

Det största problemet för Rögle står utom klubbens påverkan. Tabelläget i sig är ingen panik. Det är många matcher kvar. Men jag kan inte se vilket lag mer än Leksand som Rögle kommer ha bakom sig om inget omvälvande händer.
Det känns som att Djurgården är på gång. Det är inget kvallag. Sedan uppehållet har DIF tagit sex poäng på fyra matcher, Rögle noll.
Och strax ovanför Rögle ligger Örebro som fått en nytändning efter tränarrockaden och som inte heller luktar kvallag. Luleå? Nej.

//
Elisabeth Lindbäck

Ludvig Rensfeldt närmar sig ett nytt flerårskontrakt med Rögle. Foto: Bildbyrån