Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så är kontraktsläget i Rögle

Jack Connolly, Filip Karlsson och Kevin Marshall har redan förlängt.
Kvällsposten tittar närmare på de tio Röglespelare vars kontrakt går ut efter säsongen.

Ludvig Rensfeldt (stora bilden) samt Oscar Dansk, Ivan Baranka och Felix Schütz är några av spelarna med utgående kontrakt i Rögle. Foto: Bildbyrån
Ludvig Rensfeldt (stora bilden) samt Oscar Dansk, Ivan Baranka och Felix Schütz är några av spelarna med utgående kontrakt i Rögle. Foto: Bildbyrån

Oscar Dansk, målvakt, 22 år, lån från Columbus, 34 matcher, 90,97 i räddningsprocent
Kommentar:
Har gjort en bra första säsong i Rögle, men är bara på lån i klubben. Har själv sagt att han siktar på att i första hand konkurrera om en plats i NHL-laget Columbus nästa säsong. Sportchefen Anders ”Masken” Carlsson sa i en intervju med Kvällsposten i januari att han vill behålla Dansk även nästa säsong.

Ivan Baranka, back, 30 år, 40 matcher, 3 mål, 6 assist, -16
Kommentar: Den välmeriterade backen ser ut att ha spelat färdigt i grundserien på grund av skada. Har mest speltid i snitt (19,44 min/match) av samtliga Rögles utespelare på de 40 matcher Baranka har spelat. Framtiden i Rögle lär klarna efter säsongens slut.

Almen Bibic, back, 22 år, 42 matcher, 2 mål, 7 assist, +4
Kommentar: Almen Bibic har gjort en bra säsong och bidrar med viktig fysik. Det syns. Han har satt dubbelt så många tacklingar (118) som tvåan i Rögle. Bibic berättade för Helsingborgs Dagblad i mitten av februari att han gärna stannar i klubben men att hans plan är att spela klart säsongen först och ta det därifrån.

Alen Bibic, back, 24 år, 22 matcher, 1 mål, 2 assist, -3
Kommentar: Hade svårt att ta en plats i början och lånades ut till Leksand för att få speltid. Men från den 30 december har Alen Bibic spelat 19 raka matcher. Även för storebror Bibic lär besked dröja till efter säsongen om det blir en ny förlängning med Rögle.

Jens Hellgren, back, 26 år, 33 matcher, 1 mål, 3 assist, -5
Kommentar: Har varit lite in och ut i laget under egentligen hela säsongen, men har fått chansen på allvar när Baranka blev skadad. Spelar för ett nytt kontrakt med Rögle och vill själv stanna.

Emil Kristensen, back, 23 år, 13 matcher, 2 mål, 1 assist, -4
Kommentar: Gör sin första säsong i Rögle, men lyckades bara få 13 matcher. Lånades i januari ut till allsvenska Oskarshamn resten av säsongen för att få speltid. Har utgående kontrakt och det ser väl inte troligt ut att den danske landslagsbacken kommer erbjudas något nytt avtal med Rögle när spelare som Timothy Liljegren står på tur.

Jesper Jensen, center, 29 år, 17 matcher, 1 mål, 3 assist, -5
Kommentar: Poängkung i Hockeyallsvenskan i fjol, men har den här säsongen haft det tuffare, både på isen och med sin axelskada som krävde operation. Både Rögle och Jensen själv har velat avvakta och se hur operationen gått innan man börjar diskutera framtid.

Ludvig Rensfeldt, forward, 24 år, 48 matcher, 14 mål, 11 assist, -5
Kommentar: Har gjort en stark säsong och är den spelare som ligger närmast till hands att förlänga. Har berättat att han diskuterar ett flerårskontrakt med Rögle och vill själv stanna. Ett nytt kontrakt kan bli klart innan säsongen är slut eller kort därefter.

Felix Schütz, center, 28 år, 11 matcher, 4 mål, 2 assist, -3
Kommentar: Blev pappa till en dotter i helgen och spelar inte mot Färjestad. Den tyske landslagscentern har gjort sex poäng på elva matcher i Rögle. Lär spela VM för Tyskland i vår och kommer säkert ha alternativ i sommar, men är en spelare som Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson gillat länge. Det kan borga för en fortsättning även nästa säsong.

Jordan Smotherman, forward, 29 år, 48 matcher, 12 mål, 4 assist, -12
Kommentar: Är Rögles delat tredje bästa målskytt (12 mål) men har inte riktigt fått det att lossna helt den här säsongen. Stannar gärna i Rögle om förtroendet finns där. För mig är det viktigaste att spela någonstans där de vill ha mig, där de vill ha mig som ledare och jag får en stor roll. Jag hoppas att det är här”, sa Smotherman till KvP i slutet av januari.
Källa: eliteprospects