Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Matson anmäls till disciplinnämnden: ”Helt felaktiga anklagelser”

Rögles Taylor Matson anmäls till disciplinnämnden för filmning.
Händelsen inträffade mot Växjö och Matson riskerar nu att bötfällas.
– Det är helt felaktiga anklagelser. Jag kastar mig aldrig för att få någon utvisad och få powerplay, säger Matson.

Rögles Taylor Matson anmäls till disciplinnämnden för filmning i mötet med Växjö. Foto: Bildbyrån
Rögles Taylor Matson anmäls till disciplinnämnden för filmning i mötet med Växjö. Foto: Bildbyrån

Efter lördagens matcher har två spelare anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd av SHL:s situationsrum.
En av dem är Rögles amerikanske forward Taylor Matson som anmäls för filmning. Händelsen inträffade mot Växjö, men det står inte på SHL:s hemsida om det är i fredagens eller lördagens match den inträffade.
Så här skriver SHL på sin hemsida under söndagsförmiddagen.
”Rögles Taylor Matson anmäls till disciplinnämnden för filmning. I anmälan står det att Matson åker med pucken genom mittzonen, kommer in i Växjözonen och möts där av fyra försvarsspelare. Matson får en liten touch på vänster ben och väljer att falla för att försöka få motspelaren utvisad.”

När Kvällsposten pratar med Taylor Matson är han helt ovetande om att han blivit anmäld för filmning.
– Jaså? Det hade jag ingen aning om. Jag har inte mycket att säga om det mer än att jag är en hårdjobbande spelare, jag spelar aggressivt och de anklagelserna är helt felaktiga. Jag åker alltid så hårt jag kan, säger Taylor Matson.
– Jag tror alla vet vilken typ av spelare jag är. Jag lägger inte mig mot någon. Jag kastar mig aldrig för att få någon utvisad och få ett powerplay. Det är inte den mentaliteten jag har.
Vet du vilken situation de menar?
– Ja, jag tror det är i hemmamatchen där jag får ett slag mot foten och inte kan fortsätta åka.

Disciplinnämnden kommer nu avgöra om något straff ska delas ut. Fällande domar tidigare under säsongen har resulterat i 5000 kronor i böter. HV 71:s Teemu Laine var den förste i SHL som fick böter för filmning i september. Därefter har även Örebros Julius Hudacek (två gånger på kort tid) och Luleås Jacob Lagacé bötfällts för filmning för att nämna några.
Även Örebros Greg Squires anmäldes efter lördagens matcher, för slew footing.

Rögle, som ligger sju poäng före Modo med fyra omgångar kvar av grundserien, har en viktig vecka framför sig med möte mot Färjestad borta på onsdag och därefter dubbla Skånederbyn mot Malmö, hemma på fredag och borta på lördag.
– Det är en jätteviktig vecka, speciellt med Malmö men vi tar en match i taget och ser fram emot matchen i Karlstad. Vi försöker ta poäng varje kväll. Vi styr vårt eget öde, säger Taylor Matson.
Han hyllar lagmoralen i laget efter comebacken mot Växjö borta på lördagen där Rögle, utan Felix Schütz och Jack Connolly och med flera unga spelare i laget, hämtade upp 0–3 till 3–3 innan det blev förlust på straffar.
– Andra kliver fram, det är en av våra styrkor, vi spelar för varann och det har vi verkligen visat i matcherna på slutet när vi saknat spelare.
– Vi fick en tuff start mot Växjö, men det har varit lagets motto hela året att vi studsar tillbaka. Det var många spelare som kämpade hårt och vi såg till att få med oss en viktig poäng. Med fyra matcher kvar kan varje poäng vara avgörande mellan oss och Modo.

LÄS MER Tidigare domar för filmning
# Teemu Laine, HV 71
# Julius Hudacek, Örebro
# Jacob Lagacé, Luleå