Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Tillbaka som center: ”Som spindeln i nätet”

Rögle vill ta revansch borta mot Linköping för storförlusten senast.
Då flyttas lagkaptenen Christopher Liljewall in som center igen mellan Jordan Smotherman och Taylor Matson.
– Till viss del kommer jag mer till min rätt där, även om man kanske inte använder sina styrkor på samma sätt, säger Liljewall.

Rögles tränare satsar på en kedja med Taylor Matson, Christopher Liljewall och Jordan Smotherman mot Linköping. Foto: Bildbyrån
Rögles tränare satsar på en kedja med Taylor Matson, Christopher Liljewall och Jordan Smotherman mot Linköping. Foto: Bildbyrån

Två veckor återstår av SHL:s grundserie.
För Rögle gäller det att hålla undan för jagande Modo de sista sju omgångarna för att säkra nytt kontrakt i SHL.
Inför bortamötet med Linköping har Rögle sju poäng ner till Örnsköldsvikslaget som möter serieledande Skellefteå både tisdag och torsdag.
– Klart man är medveten om att de har andra matcher, men vi fokuserar helt och hållet på vår egen prestation. Vi har Linköping och det är fullt fokus där nu, säger lagkaptenen Christopher Liljewall.

Senast lagen möttes i Linköping den 28 december vann LHC med 7–2 efter att ha lett med 3-0 innan ens sju minuter spelats.
– Vi kom inte alls upp i standard då. Nu gäller det att vi är med från start.
Tar du med dig lite revanschkänsla efter den matchen?
– Jag tror mer att man är medveten att vi inte alls höll den standarden vi vill. Sen vet vi att de kommer ut oerhört aggressivt och hårt och det är vi självklart pålästa om och vill bättra på prestationen. Lite revanschlusta finns där.
Rögle tar med sig att försvarsspelet sitter bättre nu.
– Jag tycker att vi har tagit stora kliv försvarsmässigt. Vi ligger närmare varann i försvarsspelet och litar på varann på ett bättre sätt nu. Om vi har tålamod och litar på vår defensiv kommer chanserna också. Och är vi effektiva då kan det bli avgörande för att vinna.

Till Linköpingsmatchen ser det också ut att bli en del förändringar i kedjorna. Christopher Liljewall flyttas in som center igen, den här gången mellan Taylor Matson och Jordan Smotherman.
– Som center är det alltid bra med två skridskoskickliga forwards runt sig. Jag tror att jag kan försöka vara med lite mer i uppbyggnadsfasen. Jag tror det kommer funka jättebra. Nu blir man lite mer spindeln i nätet, säger Liljewall som tidigare spelade center med Ludvig Rensfeldt och Patrick Cehlin.
Det funkade bra senast, kommer du lite mer till din rätt som center?
– Jag vet inte. Till viss del gör man det, sen kanske man inte använder sina styrkor som center på samma sätt. Man grötar inte lika mycket och är mer trea in i anfallszon medan man är först ner och kanske kan vinna mer puckar i egen zon. Jag tror det finns både fördelar och nackdelar.

FAKTA Rögles återstående spelschema
24/2: Linköping (b)
26/2: Växjö (h)
27/2: Växjö (b)
2/3: Färjestad (b)
4/3: Malmö (h)
5/3: Malmö (b)
8/3: Karlskrona (h)