Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Lämnade i fjol – så har det gått sedan

En spelare flyttade utomlands till sin sjätte klubb på lika många år.
En annan gör sin målmässigt bästa säsong i karriären.
Så har det gått för spelarna som lämnade Rögle i somras.

Några av Röglespelarna som lämnade förra sommaren. Jakob Lilja, Staffan Ridderwall, Niklas Hansson och Peter LeBlanc. Foto: Bildbyrån
Några av Röglespelarna som lämnade förra sommaren. Jakob Lilja, Staffan Ridderwall, Niklas Hansson och Peter LeBlanc. Foto: Bildbyrån

Stefan Ridderwall, 27, målvakt
Kommentar: Gjorde ingen succé i Rögle och stod bara totalt 13 matcher under fjolåret när Rögle tog klivet upp i SHL igen. Kom till Rögle efter spel i Tyskland och flyttade utomlands efter fjolåret igen. Den här gången till Rödovre Mighty Bulls i Danmark. Där har målvakten stått 34 matcher och har en räddningsprocent på 92. Är i sin sjätte klubb på lika många säsonger.

Niklas Hansson, 21, back
Kommentar: Den offensive backen från Jonstorp tog steget upp i Rögles A-trupp via juniorerna säsongen 2012/13. Totalt blev det tre säsonger i A-laget innan Hansson skrev på för HV 71 inför den här säsongen. Har fortsatt ta kliv i utveckling där och är i skrivande stund poängbäst bland Jönköpingslagets backar med 21 poäng på 37 matcher. Gör sin målmässigt bästa säsong i karriären med sex fullträffar.

Jakob Lilja, 22, forward
Kommentar: Debuterade säsongen 2011/12 efter att även han kommit upp via juniorerna. Gjorde 35 poäng i fjol, men efter totalt fyra säsonger i Rögles A-trupp skrev den lovande forwarden på för SHL-konkurrenten Linköping. Där har Jakob Lilja gjort 18 poäng på 45 matcher så här långt.
Hamnade nyligen i fokus igen för slaget mot Malmös Jens Olsson under förra vårens kvalspel sedan åklagare valt att utreda händelsen.

Sebastian Stålberg, 25, forward
Kommentar: Den Frölundafostrade forwarden gjorde en säsong i Rögle efter fem år i de nordamerikanska ligorna. Gjorde tolv poäng på 50 matcher i grundserien i Hockeyallsvenskan och fem på tio i kvalet. Är nu tillbaka i Frölunda där Stålberg snittar strax över tolv minuter per match och har gjort 13 poäng på 45 omgångar hos tabelltvåan.

Peter LeBlanc, 28, forward/center
Kommentar: Gjorde sitt första stopp utanför Nordamerika i Ängelholm, men blev också bara kvar i Rögle en säsong. Satte 18 poäng i serien och fem i kvalet när Rögle gick upp i SHL. Flyttade sedan vidare till Finland där kanadensaren LeBlanc är det enda utländska inslaget i nästjumbon HPK:s trupp. LeBlanc har gjort tio poäng på 46 matcher så här långt.