Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnade i fjol – så har det gått sedan

En spelare flyttade utomlands till sin sjätte klubb på lika många år.
En annan gör sin målmässigt bästa säsong i karriären.
Så har det gått för spelarna som lämnade Rögle i somras.

Några av Röglespelarna som lämnade förra sommaren. Jakob Lilja, Staffan Ridderwall, Niklas Hansson och Peter LeBlanc. Foto: Bildbyrån
Några av Röglespelarna som lämnade förra sommaren. Jakob Lilja, Staffan Ridderwall, Niklas Hansson och Peter LeBlanc. Foto: Bildbyrån

Stefan Ridderwall, 27, målvakt
Kommentar: Gjorde ingen succé i Rögle och stod bara totalt 13 matcher under fjolåret när Rögle tog klivet upp i SHL igen. Kom till Rögle efter spel i Tyskland och flyttade utomlands efter fjolåret igen. Den här gången till Rödovre Mighty Bulls i Danmark. Där har målvakten stått 34 matcher och har en räddningsprocent på 92. Är i sin sjätte klubb på lika många säsonger.

Niklas Hansson, 21, back
Kommentar: Den offensive backen från Jonstorp tog steget upp i Rögles A-trupp via juniorerna säsongen 2012/13. Totalt blev det tre säsonger i A-laget innan Hansson skrev på för HV 71 inför den här säsongen. Har fortsatt ta kliv i utveckling där och är i skrivande stund poängbäst bland Jönköpingslagets backar med 21 poäng på 37 matcher. Gör sin målmässigt bästa säsong i karriären med sex fullträffar.

Jakob Lilja, 22, forward
Kommentar: Debuterade säsongen 2011/12 efter att även han kommit upp via juniorerna. Gjorde 35 poäng i fjol, men efter totalt fyra säsonger i Rögles A-trupp skrev den lovande forwarden på för SHL-konkurrenten Linköping. Där har Jakob Lilja gjort 18 poäng på 45 matcher så här långt.
Hamnade nyligen i fokus igen för slaget mot Malmös Jens Olsson under förra vårens kvalspel sedan åklagare valt att utreda händelsen.

Sebastian Stålberg, 25, forward
Kommentar: Den Frölundafostrade forwarden gjorde en säsong i Rögle efter fem år i de nordamerikanska ligorna. Gjorde tolv poäng på 50 matcher i grundserien i Hockeyallsvenskan och fem på tio i kvalet. Är nu tillbaka i Frölunda där Stålberg snittar strax över tolv minuter per match och har gjort 13 poäng på 45 omgångar hos tabelltvåan.

Peter LeBlanc, 28, forward/center
Kommentar: Gjorde sitt första stopp utanför Nordamerika i Ängelholm, men blev också bara kvar i Rögle en säsong. Satte 18 poäng i serien och fem i kvalet när Rögle gick upp i SHL. Flyttade sedan vidare till Finland där kanadensaren LeBlanc är det enda utländska inslaget i nästjumbon HPK:s trupp. LeBlanc har gjort tio poäng på 46 matcher så här långt.