Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Höga berg och djupa dalar

Suveräna insatser mot topplag och genomklappningar i nästa omgång. Rögles höga berg och djupa dalar till form är inte så underligt när klubben arbetar långsiktigt med många unga spelare och ett planerande inför nästa säsong.

Filip Karlsson trivs med att spela viktiga matcher. Foto: Bildbyrån
19-årige Filip Karlsson är en av många unga lirare med stor press på sina axlar. Foto: Bildbyrån

6-3 mot suveräna Frölunda blev dagarna senare två klara förluster mot Färjestad (1-4) och Luleå (0-3). Det vansinnigt ojämna Rögle går in i ett vansinnigt spelschema där pressen är stor att plocka poäng med ett jagande Modo i hälarna.
Rögle har ett försprång på åtta poäng gentemot Modo under strecket och skåningarna går nu in i en period med sex matcher på tolv dagar.

Och det är ett hockeylag som man aldrig riktigt kan veta vad man får ut av. En av orsakerna? De många unga spelarna.
Tio juniorer har hittills debuterat i SHL för Rögle. Ludvig Claesson är en av de som imponerat men ledarstaben har valt att åsidosätta honom i de tre senaste matcherna.
– Det är bra att få lite eftertanke och se några matcher från läktaren och sen komma tillbaka igen. Det är inte lätt att spela bra i 52 matcher som junior och det förstår killarna, säger Rögletränaren Anders Eldebrink till HD.

19-årige Filip Karlsson har till exempel spelat 27 matcher, gjort 2 mål och 6 assist. I snitt 12.31 minuters istid under sin allra första SHL-säsong för centern.
– Jag har väl precis som laget varit lite upp och ner. Jag har haft några bra matcher, men man vill bli bättre hela tiden. Men det har varit en rolig säsong hittills och jag hoppas det fortsätter så, säger Filip Karlsson som förstår att ojämnheten är naturlig.

Och klubben har onekligen en strategi för att matcha sina unga spelare. En som tidigare i vinter fick mycket uppståndelse var backen Timothy Liljegren. 16-åringen gjorde fem matcher och fick mycket beröm. Sedan var han utanför laget i sex raka matcher. Ingen skada rapporterades, ingen regelrätt petning heller. Till HD säger Eldebrink att det handlar om utbrändhet för tonåringen. Liljegren har de senaste månaderna spelat både J18, J20 och A-lagshockey.
– Han kände att han var splittrad och ville ta det lite lugnt, så det har vi gjort, säger Rögletränaren.

Och nu ska Liljegren vara tillbaka och åter aktuell för A-lagsspel. Men med ett uppvaknat Modo bakom sig, pallar Rögle trycket?

FAKTA Rögles sex matcher på tolv dagar från 26 januari – 6 februari
Skellefteå (borta)
Modo (hemma)
Växjö (hemma)
HV71 (borta)
Djurgården (borta)
Luleå (hemma)

Johan Åkesson
johan.j.akesson@kvp.se