Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

”Det stora målet är att vara där och kriga om det”

Rögle BK vill behålla målvakten Oscar Dansk även nästa säsong – och kan krydda laget med JVM-stjärnan Alexander Nylander.
Det säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson som även hyllar supertalangen Timothy Liljegren och berättar om det långsiktiga målet att få vinna titlar med Rögle.
– Det är tufft och få förunnat, men det stora målet på sikt är att vara där och kriga om det, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Anders "Masken" Carlsson vill se målvaktslånet Oscar Dansk i Rögle även nästa säsong – och JVM-stjärnan Alexander Nylander. Foto: Bildbyrån
Anders ”Masken” Carlsson vill se målvaktslånet Oscar Dansk i Rögle även nästa säsong – och JVM-stjärnan Alexander Nylander. Foto: Bildbyrån

Rögles sportchef är tillbaka på svensk mark efter sin scoutingresa till USA.
Men vad han såg och vilka spelare han tittade på håller han för sig själv.
– Det jag kan säga är att jag tittade på spelare mer inför nästa år och jag var bland annat i USA, säger Anders Carlsson.
Under resans gång värvade Rögle den tyske landslagscentern Felix Schütz som ska tillföra rutin till ett ungt Röglebygge i slutskedet av säsongen där även skadade Jesper Jensen är borta.
– Jag började följa honom redan i det tyska juniorlandslaget och vet att han har väldigt hög potential. Ge honom tid så är jag övertygad om att det blir rätt bra.
Utrymme finns för någon ytterligare värvning, men det behovet styrs av tabelläge och spel.

16 omgångar återstår av SHL-säsongen och det är fortfarande mycket hockey kvar att spela. Parallellt pågår arbetet inför nästa säsong.
Innan helgen förlängde Rögle med centern Jack Connolly över tre säsonger till. En viktig bricka i Rögles närmaste framtid.
Med den marginal ni har ner till lagen underifrån, underlättar det lagbyggandet inför nästa säsong?
– Så länge osäkerheten finns så är det vissa spelare som vill vänta och se. Men utgångsläget är bättre i år än tidigare när vi kommit underifrån.
Ytterligare elva kontrakt bland utespelarna går ut efter säsongen och nästa förlängning är inte långt borta.
– Connolly var en som hade sagt ja, det finns en till. Sen får vi se, vi ligger i förhandling med några spelare, säger Anders Carlsson utan att vilja gå in på vilka.
– Jag tycker att vi ligger ganska bra till.
Jesper Jensen spelar inte mer den här säsongen, hur ser du på hans framtid i klubben?
– Det är lite för tidigt att svara på, vi vet inte alls hur skadan är. Där får vi återkomma. Vi vet hur bra Jesper är, men det är lite för tidigt att skriva något.

Anders Carlsson tycker att Rögle – trots växlande resultat – har tagit stora kliv spelmässigt sedan i fjol.
– Vi måste bli bättre på alla punkter, men vi är på rätt väg.
För att ta nästa kliv, vilken spelartyp skulle du vilja värva?
– Då skulle vi behöva en riktigt stark rightback så vi har fattningar från olika håll.
På målvaktssidan hoppas Anders Carlsson få behålla målvakten Oscar Dansk, på lån från NHL-laget Columbus, även nästa år.
– Vi vill jättegärna ha Oscar kvar om vi kan, men det är Columbus som äger den frågan.
Rögle har den här säsongen släppt fram tio juniorer i SHL. Även fortsättningsvis kommer satsningen på talanger vara väldigt viktig för klubbens framtid.
På backsidan är 16-årige supertalangen Timothy Liljegren, som redan fått chansen i SHL, högaktuell att flyttas upp i A-truppen. En spelare som ”Masken” öser lovord över.
– Han är högaktuell om han fortsätter utvecklas, inget snack. Det är en exceptionell talang och jag är glad att han spelar i Rögle.
Hur bra kan han bli?
– Han sätter sina egna gränser, det är upp till honom själv hur bra han vill bli och hur hårt han jobbar.

Rögle har även två andra stortalanger som just nu är utlånade som kan vara redo att göra avtryck nästa säsong.
19-årige Robin Kovacs i AIK har redan varit en vända i Rögle den här säsongen medan 17-årige Alexander Nylander har öst in mål både i Mississauga i juniorligan i Kanada och i JVM med Sverige.
– Han (Nylander) är jättebra och är rankad topp tio i världen inför draften just nu. Många av de spelarna går rakt in i NHL. Han har gjort en fantastiskt bra säsong.
Spelar Nylander i Rögle nästa säsong?
– Det vet vi inte än. Men utgångspunkten är att både han och Robin Kovacs är här om vi tycker att de platsar.
Nylander skulle väl kunna bli en attraktion i Rögle?
– Han är en sån typ av spelare, en konstruktiv spelare som sticker ut i det han gör.

Lagbygget i all ära. En av de viktigaste signaturerna fick Rögle när Anders Carlsson själv förlängde sitt kontrakt som sportchef i 2+1 år till.
– Jag vill vara med på den resa som vi precis har börjat. Första resmålet var SHL, men som med allt måste vi försöka bygga från grunden innan vi kan slå i taket.
Nästa är att etablera Rögle i SHL över flera säsonger.
Vad drömmer du om att uppnå med Rögle?
– Som alla som håller på med elitidrott vill jag vinna, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det är klart vi vill vinna någon gång även om man får vara realistisk.
– Det är få förunnat att vinna. Men det stora målet på sikt är att vara där och kriga om det.

FAKTA Anders ”Masken” Carlsson
Ålder: 55
Födelseort: Gävle
Kontrakt till: 2018 + option 1 år
Säsonger som sportchef:
2001/02: Leksand, allsvenskan
2002/03: Leksand, SHL
2003/04: Leksand, SHL
2004/05: Leksand, allsvenskan
2005/06: Leksand, SHL
2013/14: Rögle, allsvenskan
2014/15: Rögle, allsvenskan
2015/16: Rögle, SHL