Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Glädjebeskedet för Rögles slovaker – kan spela VM

Den slovakiska landslagsbojkotten är över.
Det öppnar för Röglespelarna Ivan Baranka och Dominik Granak i VM till våren.
– Det är en chans att visa vad man kan på en världsscen, säger Ivan Baranka.

Röglespelarna Ivan Baranka och Dominik Granak kan få spela VM - trots allt. Landslagsbojkotten i Slovakien är över. Foto: Bildbyrån.
Röglespelarna Ivan Baranka och Dominik Granak kan få spela VM – trots allt. Landslagsbojkotten i Slovakien är över. Foto: Bildbyrån.

Kvällsposten har tidigare berättat om landslagsbojkotten som skakat slovakisk hockey efter sommarens presidentval där det slovakiska ishockeyförbundets president Igor Nemecek blev omvald.
Över 50 spelare, däribland Röglebackarna Ivan Baranka och Dominik Granak, skrev på ett dokument där de tackade nej till landslagsspel eftersom de inte tyckte att valet gått rätt till.
Men nu är bojkotten över – sedan förbundet gått med på de krav på rättvisa regler för valet som krävdes.
– Den är över och det är bra för båda sidorna, säger Ivan Baranka.
– Vi ville ha grundläggande regler för valet och det gick de med på. Alla spelare som skrev på listan är tillgängliga för landslaget igen.

Det betyder att Rögleduon Baranka och Granak båda är tillgängliga för VM-spel till våren om förbundsledningen tar ut dem.
För Ivan Baranka betyder det att han kan göra sitt femte VM.
– Ja, vi får se. Det är klart att VM alltid är en chans att visa vad man kan på en världsscen i en stor turnering. Men jag försöker att inte tänka på det för det är så långt borta fortfarande och allt kan hända. Just nu tar jag bara match för match med Rögle.
– Det är bra att vi kan vara med. Men sedan är det upp till förbundsledningen vilka de tar ut. Vi spelare accepterar det.

Ivan Barankas fokus ligger i stället helt på Rögles närmaste match mot formstarka tabelltrean Luleå hemma som vunnit fyra av sina fem senaste matcher.
– De har spelat väldigt bra på senare tid. Vi måste vara redo från start till mål. Vi behöver ta alla poäng vi kan för att hålla en bra position i tabellen. Det är 17 omgångar kvar och varje poäng räknas.
Rögle har två raka förluster och man har släppt in 13 mål på de tre senaste matcherna mot Frölunda och Färjestad.
Ni har fått igång målskyttet bättre, är försvaret det viktiga just nu?
– Ja, men inte bara. Vi måste hitta en bra balans och vara jämna i varje byte. Utan pucken måste vi vara bra defensivt, men har vi den ska vi skapa offensivt.
Ivan Baranka pekar i stället på jämnheten i prestationerna.
– Det är det största problemet vi har haft den här säsongen och vi har försökt hitta en lösning. Det vore skönt med en lång sträcka med jämna prestationer.

FAKTA Rögles slovakiska landslagsbackar
Ivan Baranka
Landskamper: 77
Antal VM: 4
Antal OS: 2

Dominik Granak
Landskamper: 95
Antal VM: 10