Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Hoppas på operation i veckan – därefter framtidssamtal

Jesper Jensen hoppas på operationstid den här veckan för sin skadade axel.
Men var han spelar hockey nästa höst vet han inte.
– Vi får ta upp det efter operationen när allt förhoppningsvis gått bra, säger Röglecentern.

Jesper Jensen hoppas på operationstid den här veckan. Först därefter väntar framtidssamtal. Foto: Bildbyrån
Jesper Jensen hoppas på operationstid den här veckan. Först därefter väntar framtidssamtal. Foto: Bildbyrån

Jesper Jensens comeback i Rögle blev kortvarig.
28-åringen klarade sig ifrån matchen mot Djurgården utan några bakslag, men åkte i stället på en smäll på träningen dagen efter som tvingar honom till operation och som gör att det är färdigspelat den här säsongen.
– Det är självklart väldigt tråkigt att inte kunna spela mer. Jag fick ju upp förhoppningarna när jag kunde spela hela matchen. Men sen kom smällen direkt på träningen dagen efter. Axeln hoppade inte helt ur led, men ur position. Det är det jag ska försöka rätta till nu, säger Jesper Jensen.

Har det varit tunga dagar för dig efter beskedet?
– Direkt efter var det väldigt tråkigt. Jag kom väldigt högt upp och blev nerslagen i källaren igen. Men nu har jag fått vänja mig vid tanken och sagt till mig själv att det bästa är att få axeln hundra procent hel igen så jag kan sluta att tänka på det. Nästa år kommer den vara 100 procent.
Just nu går han och väntar på operationstid som kommer ske i Ängelholm och han kommer även sköta sin rehab, som beräknas till runt sex månader, i Ängelholm.
– Jag hoppas att jag får en tid den här veckan.
Även om rehabtiden är lång ska den inte stoppa Jensens uppbyggnad till nästa säsong.
– När jag är någorlunda bra i axeln kan jag köra annat. Sommarträningen kommer jag kunna köra kondition, ben, mage och rygg. Jag kommer ha lång och bra med tid att träna.

Kontraktet med Rögle går ut den sista april. Om den danske landslagscentern blir kvar även nästa säsong vet han inte i dagsläget.
– Vi snackade i början av säsongen, sen har vi inte snackat så mycket plus att min agent varit sjuk. Jag har inte snackat så mycket med någon klubb. Men det där får vi ta efter operationen när allt förhoppningsvis gått bra, då får vi ta upp de grejerna igen.
Du är öppen för en fortsättning i Rögle?
– Rögle är med, jag trivs jättebra, men båda parter ska gärna vara på samma sida.
Har Anders Carlsson (Rögles sportchef) sagt något om hur Rögle tänker där?
– Nej, vi har inte pratat om det än.

FAKTA Rögles centrar efter Jensens skada
Jack Connolly, 26, center
Filip Karlsson, 19, center
Christopher Liljewall, 26, center/forward
Taylor Matson, 27, center/forward
Felix Schütz, 28, center, nyförvärv