Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rögle-bloggen

Rögles nyckel: Frustrera Frölunda

Inga lätta lägen, spelare på rätt sida och frustrera motståndarna.
Defensiven är nyckeln när Rögle jagar poäng mot serieledande Frölunda i helgens dubbelmöte.
– Håller vi fokus blir det en bra helg och då kan vi titta uppåt i tabellen, säger Kevin Marshall, tillbaka från avstängning.

Kevin Marshall är tillbaka från avstängning när Rögle möter Frölunda i dubbelmöten lördag och söndag. Foto: Bildbyrån
Kevin Marshall är tillbaka från avstängning när Rögle möter Frölunda i dubbelmöten lördag och söndag. Foto: Bildbyrån

Röglebacken är spelsugen efter sin två matcher långa avstängning som han fick för att ha satt klubban mellan benen på en HV-spelare i hemmamatchen den 30 december.
– Det var frustrerande att inte spela, men jag försökte ta det positiva ur avstängningen. Jag såg situationer från läktaren där man har både mer och mindre tid än man tror och det tar jag med mig, säger Kevin Marshall.
– Jag är extremt spelsugen nu. Det har varit en lång vecka med träning, men det var bra för oss. Vi har fått jobba på saker vi behövde.

Rögle har börjat hitta målet framåt och har vunnit tre av sina fem senaste matcher. Men i helgens dubbelmöte mot Frölunda, som har gjort 125 mål på 32 omgångar, blir defensiven nyckeln för poäng. Mycket fokus i veckan har legat på just försvarsarbetet.
– Ja, när vi möter ett lag som Frölunda som är så bra offensivt gäller det att vi är mentalt fokuserade och spelar som en enhet så de inte får skapa enkla lägen och får ta svåra skott när de skjuter.
Rögle har gjort två bra matcher mot Frölunda under säsongen, men förlorat båda. Nu inleder man hemma på lördagen. Med ett bra försvarsspel vill Marshall att man ska göra serieledarna frustrerade.
– Vi får inte bli utspridda, ha ett bra positionsspel, jobba hårt och alltid ha spelare mellan dem och vår målvakt. Då blir de frustrerade. Nyckeln blir tålamod. Om alla har fokus på att vinna varje byte så har vi chansen att vinna.
Du känner att ni kan slå dem?
– Absolut. Matchen spelas på isen oavsett tabelläge. Håller vi fokus blir det en bra helg.

I defensiven kommer Kevin Marshall vara viktig för Rögle. Den kanadensiske backen, som gör sin första säsong i SHL, toppar lagets plus/minus-statistik (+8).
– Jag har hittat rätt nu, men vill göra allt bättre. Jag vill vinna så om jag kan göra saker för laget som gör att vi vinner, några poäng extra och vara stark i defensiven, vill jag bidra med det.
Jagande Modo förlorade under torsdagen. Poäng i helgens två matcher gör att Kevin Marshall tycker att Rögle kan blicka uppåt i tabellen mot Örebro på play in-plats.
– Kan vi ta några poäng kan vi fokusera på att titta uppåt. Det är bra om vi kan göra det.

Du har ett utgående kontrakt, har du börjat fundera på framtiden?
– Min agent frågade mig samma sak. Jag har inte varit med om det tidigare i karriären, men i Europa börjar man sätta ihop lagen tidigare. Jag försöker bara fokusera på våra matcher och mitt spel. När det blir läge får magkänslan styra.
Har Rögle gett indikationer på att de vill förlänga?
– Som det ser ut verkar de nöjda med vad jag har bidragit med. De gillar mig här och jag gillar att vara här. De verkar intresserade av att ha mig kvar. Jag är öppen för det mesta. Rögle har varit mitt första hem i Sverige och jag stannar gärna i Sverige.

TILLÄGG Så har Rögle använt sin träningsvecka
– Vi har tränat mycket på positionering på isen, att spela tajt och inte lämna öppningar som de får skapa lägen på, säger Kevin Marshall.
– Vi har även tränat mycket en mot en och två mot två så att varje gång det är en 50/50-duell om pucken ska vi vinna den.