Rickard Hanssons travblogg

Grand Slam – på 20:e försöket!

Hej igen.

Det tog nästan exakt ett halvår – sedan hände det. En ensam vinnare på V64 Grand Slam. Den 20:e gången V64 kördes under de premisserna sedan premiären i februari (om inte jag har snurrat till det med extra V75-omgångar hit och dit).

I går fanns det drygt 4,3 miljoner kronor i sexrättspotten vilket innebar att ATG fick skjuta till knappt 5,7 miljoner för att betala ut den utlovade ensambonusen på tio miljoner kronor.

Till en början omsatte V64 Grand Slam än mer (nyhetens behag) vilket gör att sexrättspotterna var ännu större. Finns säkert någon som frågar som om ATG ”förlorat” på att betala ut den här bonusen nu. Nej, bonusen är betalad genom ökad söndagsomsättning sedan länge, om man räknar det rakt av så.

När den här spelformen lanserades gjorde jag inte vågen så till vida att lockbetet inte lockar mig tillräckligt.
Mycket klar plusvariant att bonusen gick ut nu – inte sämre att vinnaren gav sig tillkänna dessutom – vilket kanske kan få söndagen att ”vakna till liv” lite igen. För inte har det snackas så mycket om Grand Slam senaste månaderna…?

***

Ett tillfälle jag tror att en ”Grand Slam-bonus” hade passat bra?
Lördagskvällar med V65. Lägre omsättning, färre antal spelare och inte så genomlysta omgångar. Ofta relativt få vinnare på sex rätt där, vilket medför större risk för ATG. Tiomiljonersbonus alldeles för högt så klart. Men en betydande ensambonus hade nog piffat upp de omgångarna något.

***

Till sist: Hur duktig man än är som tränare kan man inte skydda sig mot vissa saker. Till exempel kolik. Paret Catharina och Calle Johansson som med mycket litet material plockat fram Euro Staro Crown och Youana genomgår i dagarna sin mörkaste stund inom travsporten. Deras Youlo – som skulle ha startat i uttagningar till Derbystoet på onsdag – drabbades av kolik i torsdags och opererades men hennes liv gick inte att rädda.
***

Allt för nu.