Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rickard Hanssons travblogg

En epok är över

Hej igen.

En epok är över.

I dag, den 28:e februari 2016, 6 707 dagar – eller 18,5 år – efter att Sören Englund påbörjade den historiskt långlivade ”Tusenlappen” tog det slut. Ett spel i veckan i över 18 år (på senare tid emellanåt dubbla spel med anledning av extra V7:or).

De sista 71 kronorna investerades i Alvena Take It under Mantorptravets extra V75-omgång. Men det blev ingen seger; kassan är slut. Kassan har pendlat mellan ett gäng hundringar ända upp till sex-sju tusen. Dock har inte flytet varit som bäst den senaste tiden och de sista tusenlapparna sprang i väg snabbt.

Många har försökt att förvalta en tusenlapp på bästa vis. Ofta har pengarna tagit slut efter några månader. Ingen har varit i närheten av Sören Englunds makalösa bedrift att hålla Tusenlappen vid liv i nästan två decennier. Under den här tiden har inflationen varit drygt 20 procent. En tusenlapp år 1997 motsvarar 1 218 kronor i dag, enligt ekonomifakta.se.

Nåja, allt har ett slut sägs det.
Jag lyfter på hatten, Sören!

***

Allt för nu.