Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rickard Hanssons travblogg

En ny Tout ou Rien?

Hej igen.

Mycket snack om lopp ”på kupongen” just nu.
Först beslutet att placera Gulddivisionen utanför V75-spelet på lördag.
Därefter kom Solvalla med nyheten att montésporten får plats på V86-kupongen vid två tillfällen under året.

***

Min åsikt beträffande flytten av Gulddivisionen vet ni redan. Jag har tidigare skrivit en del om hur klasslöst och trist det kan vara med de racen under vinterhalvåret. Dessutom fimpade ju ST sin egna idé, Lördagsloppet, ganska hårt i höstas. Ingen big deal för mig – laborera gärna lite med V75-kupongen.

Men den här veckan är ju Qahar Q.C. med i Lördagsloppet och den blir ju jättefavorit, säger säkert någon. Ja, så är det. Så just den här veckan kanske inte grundtanken bakom idén förverkligas till max.

Apropå Qahar Q.C.…jag kommer genast att tänka på en annan häst hos Ludde.
Likheterna är flera: nyförvärv, debut i Luddes regi i december, låg klass, enorm kapacitet, ut i V75 i början av året.

För Tout ou Rien – som jag givetvis tänker på – slutade den magiska säsongen 2002 med seger i Silverhästen i början av november.
Jaja, bågen kanske inte spännas överdrivet nu. Att över huvud taget tävla på sådan nivå som Tout ou Rien gjorde under ett helt år är unikt och att, redan, jämföra Qahar Q.C. med honom är egentligen vårdslöst.

Men…som sagt, likheterna finns och visst kommer Qahar Q.C. att klättra genom klasserna (om han får vara frisk, bla bla, osv…).

***

Monté på V86 tycker jag är trevligt. Då det handlar om högklassiga montélopp lär kvalitén vara god. Däremot har jag förståelse för att alla inte uppskattar det lika mycket och något annat än att det, åtminstone initialt, innebär marginellt omsättningstapp vore väl naivt att tro.

Men man måst ju börja någonstans och det känns väl som att det är på tiden nu.

***

Allt för nu.