Rickard Hanssons travblogg

”Podcastboom” i travets värld

Hej igen.

Vaknade upp och såg att Spelvärde lanserat en ny podcast. I veckans avsnitt (kanske samma varje gång…?) med trion Thomas ”Tompa” Öhman, Jan ”Timo” Timonen och Kristofer Axén. Snackpåsar som är roliga att lyssna på. Som kuriosa kan nämnas att jag och Axén hade en intervjupodcast för ett antal år sedan där såväl ”Tompa” som ”Timo” fick vara offer – eller gäster.

Det är en sak jag funderat lite kring – varför finns det inte fler podcasts (eller inte har funnits fler, nu då…) inom travet. Travfolket ”hittade” Twitter ganska kvickt. Digitaliseringen (oerhört oklart ord egentligen) har lamslagit travsporten. Onlinespelet har ökat i snabb takt de senaste åren, publiksiffrorna minskar etc etc.

Spelvärde har tidigare producerat några intervjupodcasts och Björn Ekmark på Kanal 75 har varit inne på podcastspåret också. ATG/Kanal 75 har haft sina sommarpratare och Henrik Ingvarsson har haft en egen serie vid namn Varvet Runt.

Men nu verkar det rassla till!
För en vecka sedan twittrade den elegante Henrik Ingvarsson följande:

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 12.30.56

Dessutom lanserade Kanal 75 det mycket trevliga ”nördprogrammet” Sista Sväng för några veckor sedan och fick genast önskemål om att bryta ut ljudet och göra en podcast av det.
– Jag jobbar aktivt med det. Det kommer att finnas, frågan är bara när. Om någon vecka hoppas jag, berättar redaktör Björn Ekmark.

***

En ”podcast-boom” alltså!
Kul!

***

Så vad har vi inom kort?
Expressens podcast Systemet – V75-tips.
Travtjänstens podcast – reflektioner om veckans V75-omgång som huvudsakligt ämne.
Spelvärdes podcast – tja, SURR är väl rätt ord.
Varvet Runt – Ingvarssons intervjupodcast i samarbete med Spelarservice/Guiden.
Sista Sväng – Kanal 75:s podcast/webb-tv om aktuella ämnen.

Jag har säker glömt någon. Upplys mig gärna.
När kommer Aftonbladet med någon variant…?

***

Till sist: Snackas otroligt mycket om Elitloppet redan nu. Engagemanget är svårt att ha några åsikter om – men med tanke på vilken superhelg Åbytravet erbjuder i slutet av april med ”pokalkval” och Olympiatravet kanske man hade önskat ett LITET fokus på det också.

***

Allt för nu.