Rickard Hanssons travblogg

Powerplay hos ATG? Det vore något!

Hej igen.

När man trodde att tröjdebatten var på väg mot ett slut (som någon skrev nånstans) kliver Thomas Åhlund in som en målvakt – passande! – och ska pröjsa böterna åt den, eller de, som kör i sin vanliga tröja i SHL-loppet på lördag. Nåja, jag ska inte grotta ner mig i det mer. Jag konstaterar bara att tröjorna inte fyller någon funktion just i loppet.

***

Apropå det här SHL-samarbetet…som verkar vara viktigaste snackisen i trav-Sverige för dagen.
I ett längre perspektiv finns det en sak som kan vara mycket intressant, återkommer till det.
I nuet: såvitt jag förstår har inte travfolk, som besökt matcher, varit överdriver imponerade över ATG-exponeringen. En minusfaktor.

Jag själv har skrivit att jag gillar idén med SHL-andelar. Försäljningen har dock inte varit vass. Hoppas att det lossnar.
Något som däremot är vasst, det är reportagen. Varje vecka har Kanal 75 gjort ett reportage hos en travtränare med ett antal figurer från en SHL-klubb. Ni har säkert sett reportagen i travsändningarna.

Frågade Per Tellander vilken spridning klippen haft utanför travets sfär:
”Inslagen har visats i TV4 och TV12 samt i Kanal75s sändningar hos ombuden och online. Jag tror inte att de visats exempelvis i de lokala ishallarna. Vi har ”jumbotronentid” i alla hallar, men där gör vi mer specifika filmer för att engagera publiken till Tillsammanslagen.”

Klippen ligger dessutom på shlplay (precis samma typ av sida som atgplay).
Här är det viktigt att fånga upp hockeyfolk. Dagsaktuella klipp med nutidens frontfigurer i favoritklubben. Borde åtminstone locka ganska många till att titta. Dock ska man ha i åtanke att hockeyspelare med travintresse inte lyser med sin frånvaro. De största stjärnorna har ju ett travintresse! Foppa, Sundin, bröderna Sedin etc.

Utan att ha blixtkoll på hur de är reglerade i diverse avtal….
Mats Sundin uttalar sig inte om sin travhobby för media (det kan ju finnas vissa skäl till det: LÄS KVÄLLSTIDNING). Men i ett sådant här läge…? Har ATG/SHL lyft på luren? Varför används, till exempel, inte Sundin i den här reklamkampanjen? Han har ju för tusan en potentiell Elitloppshäst i ägo!

Apropå tv-inslagen så måste han skicka stort plus till Luleå som på egen hand gjorde reportage hos Lulefantasten Petter Lundberg.

***

Det längre perspektivet!
Vad händer om spelmarknadens förutsättningar ändras inom ett par år? Vad händer med statliga Svenska Spel om en licensmarknad införs? Tja, jag tycker att den typen av frågor är ganska abstrakta (utredningar på utredningar på utredningar och så vidare).

Men för att leka med tanken att ATG och SHL fortsätter att samarbeta framöver och ATG blir ”hockeylirarnas” spelbolag. Då är det en jävligt bra deal man gjort. Det är ju fan ta mig Powerplay varenda dag hos Svenska Spel (dock inte med SHL-matcher jämt, så klart!). Powerplay omsätter över två miljoner om dagen. Sen har man Bomben och lite annat som plockar på.

Jag tänker mest högt. Men i framtiden kan man nog ha mer nytta av SHL än otydliga tröjor i ett V75-lopp.

***

(SHL-samarbetet har ju i princip bara börjat, så det lär ju komma fler nyheter framöver i ämnet. Värt att påpeka.)

***

Till sist: Till helgen så visas det SHL-inslag som vi travintressande (vilket inte ens är målgruppen ska sägas) lär gilla allra mest. Bara inte Adrian är alltför diplomatisk. Känslor i buren nu!

Skärmavbild 2016-02-05 kl. 11.01.49