Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rickard Hanssons travblogg

Positiva tecken – pokalåret känns inte omöjligt

Hej igen.

I fredagens Travrond riktade ihärdiga Örebrotjejen Linn Andersson kritik mot ST & ATG.
I dagens upplaga svarar såväl Hans Skarplöth som Hans Ljungkvist på den kritiken.
Debatten inom travet tuggar vidare.

***

Efter att jag, i förra veckan, publicerat lite siffror för inledningen av 2016 som visade kraftig uppgång på V75 medan vardagstravet, med den utländska omsättningen i spetsen, visade minskning så mailade ATG:s informationschef Patrik Brissman mig:

”ATG har som du vet beslutat att redovisa och kommentera bolagets resultat och siffror via delårsrapporter. Men med anledning av ditt blogginlägg i går vill jag ändå tillägga följande:
• Totalt ligger den svenska omsättningen på plus de två inledande veckorna av 2016 i jämförelse med samma period 2015.
• Totalt ligger nettoomsättningen på plus de två inledande veckorna av 2016 i jämförelse med samma period 2015.”

Positiva siffror och med nya affärsmodellen med internationella partners tjänar ATG mer per ”utländsk krona” vilket så klart är en viktig komponent för nettot. 

***

Även om vardagsspelet inte går jättestarkt så har jag en del förhoppningar på att det kan vända framöver.
Anders ”Strappa” Strandberg som följer diverse siffror noggrant inom travets värld tillägger en mycket relevant parameter:
”Antalet underbetalda V64:or har rasat ner i källaren. Man får nästan alltid ”det man ska ha” och ibland mer än så. Stor skillnad sedan 1/1. På sikt är detta OTROLIGT bra.”

Håller med helt. Inte nog med att man får mer i plånboken – den psykiska effekten av att renset är undermåligt är förödande.
Nu har inte jag följt V64-omgångarna på den detaljnivån som ”Strappa”, men desto fler som ser samma mönster, desto fler blir glada över det och på sikt bör det öka omsättningen.

***

Som jag skrev i lördags var V75-omsättningen väldigt stark. Trenden verkar onekligen hålla i sig. Gör den fortsatt så under ett gäng tuffa jämförelseveckor (jackpottfester i fjol) samtidigt som virtuella hästar, V75 Boost och Quinte-varianten driver in en del kronor, ja, då är nog 2018 – pokalåret – inte så jäkla långt bort.
Jag håller det numera som klart tänkbart att ATG lyckas få ihop det (utan att norpa ur hästsportens fond). Något jag inte har trott tidigare. Men ibland vaknar man upp med en magkänsla…

***

Till sist: Trots positiva siffror ett tag – har ”huset” svårt att bli uppskattade och trovärdiga av traventusiasternas inre kärna. Varför är det så?

***

Allt för nu.