Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Rickard Hanssons travblogg

ATG tar tillbaka uttalande om V75 Tillsammans

Hej igen.

Ni minns säkert att jag riktade skarp kritik mot hanteringen av V75 Tillsammans i lördags. Sajten blev, för andra veckan i rad, överbelastad och informationen som gick ut då, via Patrik Brissman, var att starten av V75-1 sköts för att folk skulle hinna handla andelar. Något som visade sig vara ”onödigt”. Så här skriver han i ett mail till mig:

”Jag har nu fått information om att beslutet om att skjuta på starten på V75 inte hade hjälpt de kunder som drabbades av driftstörningarna på Tillsammans-tjänsten i lördags. Detta då Tillsammans-tjänsten per automatik stängs kl 14.30. Mao – den information jag hade och gav dig, och som vi också gått ut med på Fråga ATG, var felaktig. Jag ber om ursäkt för detta. Vi kommer nu att uppdatera informationen på Fråga ATG.  Rätt ska vara rätt.”

***

Vidare gör ATG förändringar. Man klarar helt enkelt inte av den trafik som strömmat till Tillsammans-sajten under lördagarna och väljer därför ett nytt upplägg.

Det första systemet (tre identiska system lämnas in) kommer snart att öppna för försäljning till kunder som ännu inte spelat via V75 Tillsammans. De två resterande systemet släpps 14.00 under fredagen i livesäningen av V65. Systemet kommer också att lämnas in under fredagseftermiddagen. Mer info har ni här: http://fraga.atg.se/org/ab-trav-och-galopp/d/sa-slapps-andelarna-i-v75-direkts-stjarnlag-pa-v75/

***

Har försökt att nå Mimmi Elfstrand för en kommentar om det positiva A-prov som hennes Take Action lämnade efter en start på Axevalla i oktober. Provet visade sig innehålla ämnet Dimetylsulfoxid (DMSO), som har smärtstillande egenskaper. Ett otillåtet medel för hästanvändning i Sverige. B-provet väntas inom en snar framtid.

Slump? Klantigt? Okunnigt? Nonchalant? Ja, det kan man ju bara spekulera i. Tråkigt hur som helst.

***

Sedan Björn Goop vunnit Elitloppet (på ”riktigt”!) och numera dessutom kan stoltsera med segrar i (undra vilka jag missat nu?)..
…Kymi Grand Prix.
…Prix de France.
…Breeders’ Course.
…Breeders’ Crown.
…Svampen.
…danskt Derby.
…norskt Stoderby.
…troligtvis allsvenska körsvensligan.

Ja, då kan man ju tycka att han är helt given som årets kusk.

Örjan Kihlström, gubben i lådan, har ju dock imponerande resultat.
Prix d’Amérique, Derbyt, Breeders’ Crown i USA, Breeders’ Crown – för att nämna några.
Dessutom har han ju blivit nominerad till Jerringpriset! Bara en sådan sak. Otroligt skoj för travet.

Något Jerringpris får han knappast – men men vilka ögon skulle utomstående se på travsporten?
Kusken som blev nominerad till Jerringpriset kanske inte ens blir årets kusk i vår lilla bubbla…

***

Jag har faktiskt inte bestämt mig hur jag kommer att rösta. P’dA & Derbyt är jag oerhört svag för…men Goop är på något vis värd titeln också. Skulle Goop – återigen – bli snuvad på titeln kan jag dock känna viss sympati för honom och vice versa för Örjan. Har det någon gång varit svårare att utse årets kusk?

Jag är tveksam.

***

Allt för nu.