Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ramona Karlsson

Händelserik vecka, och städad skalle

Nu är jag hemma i sköna värmland igen efter ett par mötesdagar i Stockholm. Riktigt bra sådana dessutom. Bland annat träffade jag en person som jag kände att jag kunde sitta och snacka med en hel dag. Minst. Det var en chef på ett företag, som bygger mycket av sitt ledarskap genom att ha rätt mindset – och att förmedla detta till sina medarbetare. Han drog paralleller mellan arbetsliv och idrott, och att den mentala inställningen hos idrottare –  och hur de tänker och handlar för att nå sina mål – är precis lika viktigt i arbetslivet. Detta tror jag benhårt på. Viljan kan lyfta berg, och det som händer uppe i skallen påverkar en mycket mer än vad man tror. Jag tycker sådant är superintressant.

Och på tal om vilja. Jag kommer ofta fram till att jag vill mer än vad som är fysiskt möjligt.  För det finns ju så mycket som är så kul här i livet. Min vilja och mitt fokus genererar ofta i att jag maler på som en liten dåre för att ni mina mål, och priar bort tid för att strukturera och planera. ”Nu måste jag verkligen sätta mig och göra en veckoplanering och en priolista”, har jag tänkt flera gånger. Men så tänker jag i nästa sekund; ”hinneerinteeeeeeeeeee!!!” och så nöter jag vidare. Och sedan sitter jag där med världens rörigaste mailbox och 1000 bollar i luften. Och inser att dessa 1000 bollar ju ska landa någonstans också… Så vad gör man när man inte lyckas övertala sig själv om att skärpa till sig? Jo, man ber om hjälp. Jag fick rekommendation av en god vän om fantastiska Helén Vedle, som driver företaget ”Get ready”, och som bland annat lär företagare att arbeta smartare. Jag kontaktade Helén för ca ett halvår sedan. Och först nu träffades vi. Det första jag gjorde när jag klev innanför dörren var att be om ursäkt för att jag har varit tvungen att skjuta fram vårt möte ett otal gånger (för att jag inte hunnit, såklart.). ”Ingen fara. Det bevisar bara att du har kommit rätt” svarar Helén. Och efter tre timmar på hennes kontor, inser jag verkligen att hon hade SÅ rätt i det hon sa. Varför har jag inte gått hit tidigare??!

Bland annat fick jag skriva ner min att-göra-lista på papper, och att dela upp- och prioitera alla saker. Jag fick bland annat bekräftat det jag länge misstänkt; jag vill göra för mycket, och jag är kass på att prioritera. Jag gick från Helén med ett riktigt skönt lugn i kroppen, och mååånga nyttiga insikter rikare.

I torsdags var jag med på min första träff med Founders Alliance.  Jag är nybliven medlem i detta nätverk som startades av stört-trevliga och drivne Niclas Carlsson, och som jag här står tillsammans med efter att ha avnjutit en grymt god lunch på en av Melkers krogar (som också är medlem), och haft inspirerande diskussioner med andra entrepenörer. Founders Alliance är ett nätverk för Sveriges främsta entrepenörer, och jag känner mig riktigt stolt över att få vara med. Riktigt roligt, inspirerande och lärorikt att få bolla idéer med drivna människor, och att få ta del av varandras kunskaper.

Jag har det för bra för att vara sant. Genom ett samarbete med Mornington Hotell i Bromma får jag bo i ett rum med eget gym. Jag var dock tyvärr alldeles för trött för att utnyttja det, men jag tog igen det idag med grymt skönt kroppsarbete utomhus tillsammans med min kompis motorsågen.

Såg ni förresten ”I huvudet på Gunde Svan” med Kenny Bräck? Om inte, GÖR DET! Det går att se igen här.  Vilken kille. Gillar verkligen framgångsrika människor som behåller sin ödmjukhet.

Ha en skön lördagskväll mina vänner :-)!
/Ramona

WebRep
currentVote
noRating
noWeight