Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Ramona Karlsson

Med siktet inställt på Rallycross-VM


Bild: Glenn Mattsing / Tidningen Outside

Japp, då var det officiellt. Mitt mål är att köra Rallycross-VM nästa år, och det känns galet spännande! Tack till alla som hört av sig, jag blev nästan lite överraskad över alla reaktioner – och samtidigt väldigt rörd över vissa. Roligt med engagerade människor.  Men det har inte enbart varit positivt, för givetvis varit en del besvikelser från de inbitna rallyentusiasterna som varit rädda att jag tänkt ”överge” rally. ”Neeej, inte du också!” var det någon som skrev. Som många känner till, går allt fler över till rallycross – och som är en sport som verkligen växer så att det knakar. Rally kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta, och faktum är att jag har förhoppning om att kunna fortsätta åka rally. Allt hänger på budgeten och om kalendrarna synkar. Jag kommer nog aldrig att klara ett liv utan den smala grusvägen, att få höra noter i intercomen, och se alla människor stå och heja längs sträckorna. Jag sa till min mekaniker idag att ”Jag kommer fasen börja gråta om jag måste sälja rallybilen”. Och så är det.  Tänk vad kul vi haft, Miriam, jag, teamet och WRC-räsern. Hoppas verkligen kunna få ha detta kvar. Men varför rallycross då, om jag nu älskar rally så mycket?
Jag är helt säker på att jag kommer att älska rallycross också, fast på ett annat vis. Rallycross och rally är lika fast ändå olika. Jag gillar arenaformatet med rallycrossen. Allt är på ett och samma ställe. Enkelt att göra events, och mycket media som attraherar fler sponsorer. TV-sändningar i över 40 länder med över 500 miljoner tittare. Och för att inte snacka om en helgrym bil…!!! En Supercar med dryga 600 kusar under huven gör att jag säkerligen kan tillfredställa mitt adrenalinbehov. Kill-i-magen måste jag ha, annars överlever jag inte. Jag vill dessutom köra internationellt igen, och då ser jag i nuläget rallycrossen som det bästa alternativet – och där jag har störst chans att få ihop budgeten. Jag har som plan att hålla på med motorsport i hela mitt liv, och jag tror att denna omsadling kan – om den faller väl ut – innebära en mer långsiktig karriär. Kanske inom både rallycross och rally, vem vet? Rallycross blir också en stor utmaning givetvis.  Konkurrenterna består av flera av de största världsstjärnorna inom motorsporten, det är explosivt, tufft, och med närkamper. Jag inbillar mig att det kan passa mig bra. Men vi får se. Först och främst ska jag ro detta iland. Rallycross känns hur som helst helrätt i det läge jag är i just nu, av flera olika anledningar. Det är genomtänkt flera gånger om, och ju mer jag tänker på det – desto mer rätt känns det. Det kommer givetvis att bli hårt arbete för att nå dit, men kunde jag få ihop en Rally VM-säsong så ska fasenimig detta gå också :-)! Jag kommer självklart att hålla er uppdaterade om arbetet på vägen dit, och jag har redan tjuvstartat såklart…:-)

Vi hörs snart igen.
/Ramona