Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Föräldraledighetsbråk, hurra!

Jag som trodde att jag var närapå som ensam medelklassfeminist med att vara emot tvångsdelad föräldraförsäkring. Men det är jag inte. Tacksamt läser jag Karin Brygger, Jenny Wenzer Dahlgren, Ann-Marie Ljungberg och Kajsa Widegren i såväl Dagens Arena som etc.se. Så utmärkt argumenterat!

Tilläggas kan ett par saker:

Livsstils- och symbolpolitik ska man alltid förhålla sig skeptisk till. Idén om att alla barn behöver lika mycket tid med två föräldrar av två skilda, klart definierade biologiskt kön är ytterst heteronormativ. Och en principiell fråga, ställd utifrån antagandet att vi vill att män ska delta mer i vården av små barn och att arbetsmarknaden ska bli jämställd:

Varför är det så självklart att först ta makt och pengar från kvinnor inom reproduktionen, ”den lilla världen” – och först efter det (hoppas på att) makten och pengarna så självklart ska flyta över från män till kvinnor i produktion och den stora världen?