Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Radiobloggen

Föräldraledighetsbråk, hurra!

Jag som trodde att jag var närapå som ensam medelklassfeminist med att vara emot tvångsdelad föräldraförsäkring. Men det är jag inte. Tacksamt läser jag Karin Brygger, Jenny Wenzer Dahlgren, Ann-Marie Ljungberg och Kajsa Widegren i såväl Dagens Arena som etc.se. Så utmärkt argumenterat!

Tilläggas kan ett par saker:

Livsstils- och symbolpolitik ska man alltid förhålla sig skeptisk till. Idén om att alla barn behöver lika mycket tid med två föräldrar av två skilda, klart definierade biologiskt kön är ytterst heteronormativ. Och en principiell fråga, ställd utifrån antagandet att vi vill att män ska delta mer i vården av små barn och att arbetsmarknaden ska bli jämställd:

Varför är det så självklart att först ta makt och pengar från kvinnor inom reproduktionen, ”den lilla världen” – och först efter det (hoppas på att) makten och pengarna så självklart ska flyta över från män till kvinnor i produktion och den stora världen?