Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Stoppar MP HH-leden?

Aldrig får man vara riktigt glad.

I går friade EU-kommissionen Öresundsbrons statliga borgen, som ger lägre räntekostnader: Det är tillåtet att gynna viktiga infrastrukturprojekt. De klagande färjelinjerna hade inte rätt. Se mitt blogginlägg. Det öppnar för samma möjlighet när det gäller HH-leden mellan Helsingborg och Helsingør.
I dag uttalar sig då Trafikutskottets nya ordförande Karin Svensson Smith från Lund i Sydnytt. Och uttalar att HH-leden inte är prioriterad: Snabbtåg sna gå mellan storstäderna, punkt slut. Det gäller att ta bort flyget, vilket passar bra in i attacken från den nya rödgröna styret i Stockholm mot Bromma flygplats. Karin Svensson Smith säger till Sydnytt:

Och då står inte ny förbindelse mellan Sverige och Danmark överst på den listan. Vi vill framförallt ha investeringar där man kan få ner flyg- och biltrafik, och det är inte per investerad krona i så fall det listigaste att börja med en tågtunnel mellan Helsingborg och Helsingör.

Det handlar förstås om att den andra förbindelsen över Öresund precis som Öresundsbron ska bli en kombinerad förbindelse för både järnväg och vägtrafik. Annars finns näppeligen någon finansiering, men annars kan den betala sig själv – också det precis som Öresundsbron.
Betyder det här att vi med Miljöpartiet har fått en lika besvärlig stoppkloss i regeringen som det gamla Centerpartiet var under Olof Johansson? Det bådar i så fall inte gott.

__utf_8_b_w5hdtc5qcgc___
En ringlinje kring Öresund skulle betyda mycket för hela regionen – men kanske inte ersätta så mycket flyg?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,