Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Peter J Olsson - KVP.se

Öresundsbron är vit

EU-kommissionen friar i ett utslag stödet till Öresundsförbindelsen – framförallt statsgarantierna som ger låg ränta. Fördelarna med infrastrukturen överväger. Läs här.
Det är färjebolagen Scandlines och Stena Line som framfört klagomål. Dessa har nu avvisats. Det var rätt med statsborgen, vilket gör att brokonsortiet kan låna till lika låg ränta som danska och svenska staten. Berlingske Business citerar EU:s konkurrenskommissionär Joaquín Almunia:

”Øresundsforbindelsen har mærkbart reduceret rejsetiden og fremmet regional integration mellem Danmark og Sverige. Fordelene ved dette store infrastrukturprojekt opvejer klart alle potentielle forvrængninger af konkurrencen, som støtten må have medført.”

Det är ett positivt utslag, inte minst för en kommande andra förbindelse mellan Helsingborg och Helsingør.

tlp_minstoradag16.jpg

Att Öresundsbron är viktig för passagerare och gods vet alla. Foto: Tomas Leprince.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,